8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialCâte amenzi a aplicat ANAF unor localuri care organizează petreceri de Revelion

Câte amenzi a aplicat ANAF unor localuri care organizează petreceri de Revelion

Fiscul a aplicat aproape 100 de amenzi de circa jumătate de milion de lei în cadrul operaţiunii “Revelion 2016”, în două zile fiind verificate 392 de locaţii unde se organizau evenimente de Revelion, urmând ca datele finale să fie anunţate în prima săptămână a anului viitor.

“Rezultatele preliminare ale operațiunii Revelion 2016 arată că, în unele cazuri, după anunțul ANAF privind demararea acestei acțiuni, sumele fiscalizate aferente pachetelor de Revelion vândute și înregistrate în contabilitate s-au dublat”, se arată într-un comunicat al Fiscului citat de Mediafax.

ANAF a verificat, în perioada 28-29 decembrie 392 contribuabili, implicând 400 de inspectori antifraudă în medie pe zi. În urma controalelor, aceştia au aplicat 95 de amenzi contravenţionale, în valoare de 490.000 lei, confiscând 4.610 lei în numerar şi bunuri de circa 2.000 lei.

Totodată, au dispus suspendarea activităţii unui contribuabil pentru că nu avea aparat de marcat electronic fiscal la salonul de evenimente, care nici nu fusese declarat ca punct de lucru la Fisc şi a altor doi comercianţi pentru deţinerea de băuturi alcoolice fărăr a fi marcate conform prevederilor legale.

“În vederea continuării verificărilor, pentru un număr de nouă contribuabili s-a solicitat prezența la sediul direcțiilor regionale antifraudă fiscală pentru clarificarea unor aspecte constatate cu ocazia controalelor antifraudă”, se precizează în comunicat. ANAF va prezenta datele finale în prima săptămână a anului viitor, după încheierea operaţiunii.

Fiscul a anunţat pe 7 decembrie că inspectorii antifraudă vor controla în intervalul 31 decembrie – 5 ianuarie restaurantele şi cluburile care organizează petreceri de revelion, în cadrul unei noi operațiuni, denumită “Revelion 2016”. Autoritatea de control urmărește verificarea modului în care operatorii economici au înregistrat sumele încasate pentru pachetele de Rrevelion vândute, precum și încasările din seara de Revelion care nu au fost prinse în pachetele respective.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă