15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCaz REVOLTĂTOR în Călărași: Doi polițiști au VIOLAT o fată de 15...

Caz REVOLTĂTOR în Călărași: Doi polițiști au VIOLAT o fată de 15 ani. Reacția ministrului de Interne

UPDATE: Ministrul de Interne Gabriel Oprea a precizat că, ”indiferent” de decizia instanței, cei doi nu mai pot face parte din Poliția Română.

Citește și: Oprea reacționează în cazul violului din Călărași

—- 

Doi polițiști de la Inspectoratului Județean de Poliţie Călărași au fost reținuți, joi, întrucât sunt acuzați că au violat o fată în vârstă de 15 ani,fugită dintr-un centru de plasament, informează Mediafax.

Bărbații, care lucrează ca polițiști în cadrul IPJ Călărași, sunt suspectați că, în cursul zilei de miercuri, au violat o adolescentă de 15 ani, care plecase dintr-un centru de plasament şi pe care au găsit-o pe o stradă din municipiul Călărași.

Joi, cei doi poliţişti au fost reținuți, iar în cursul zilei de vineri vor fi duşi la Judecătoria Călărași cu propunere de arestare preventivă.

Cei doi poliţişti din Călăraşi acuzaţi că au violat o adolescentă de 15 ani fugită dintr-un centru de plasament au dus-o pe fată într-o fostă unitate de trageri şi au abandonat-o acolo, după abuz, ea fiind găsită de un cioban care a dus-o la spital, medicii sunând la 112 şi anunţând cazul.

Surse din administraţia locală au declarat, pentru Mediafax, că poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean Călăraşi acuzaţi de viol au găsit-o pe fata de 15 ani într-un parc din Călăraşi, după ce aceasta fugise din Centrul de plasament de urgenţă ”Sfânta Maria” şi au dus-o într-un fost poligon de trageri, situat la aproximativ un kilometru şi jumătate -doi kilometri, unde ar fi avut loc violul.

După abuz, cei doi poliţişti au plecat şi au lăsat-o pe fată acolo, ea fiind găsită de un cioban. Acesta a luat-o şi a dus-o la spital, iar medicii au fost cei care au sunat la 112 şi au raportat un posibil caz de abuz sexual, au mai spus sursele citate.

Fata de 15 ani fugise, luni, din Centrul de plasament ”Sfântul Ștefan” din comuna Perișoru, unde se afla din februarie 2013, când a fost abandonată de familie. Marți, ea a fost găsită de către autorități în orașul Călărași și dusă în Centrul de plasament de urgență ”Sfânta Maria” din municipiu, de unde a fugit o zi mai târziu.

”Miercuri, trebuia sa mă duc eu să o iau de acolo, dar a fugit din nou”, a declarat, vineri dimineață, corespondentului MEDIAFAX, directorul centrului de la Perișoru, Paul Dragu.

Potrivit acestuia, fata spune că a fost găsită de o patrulă de poliție într-un parc din Călărași și, sub amenințarea că va fi dusă din nou în centrul de plasament, ar fi fost dusă într-un loc izolat și violată.

După incident și după ce a primit îngrijiri medicale, adolescenta a fost readusă în centrul de plasament de la Perișoru, iar vineri dimineață se află la audieri, în fața anchetatorilor.

Șeful centrului de plasament în care este internată fata a precizat că aceasta este cazată în una dintre cele opt vile rezidențiale ale centrului și a fugit de mai multe ori, reușind să sară gardul pe câmp, în condițiile în care centrul de plasament se întinde pe o suprafață de teren foarte mare și există un singur paznic.

Adolescenta este din comuna Cuza Vodă din județul Călărași și a fost adusă la centrul de plasament în februarie 2013, de către mama sa, care a abandonat-o și a rămasa doar cu fratele mai mic al acesteia. Femeia își caută foarte rar fiica în centrul de plasament și nu mai locuiește în județul Călărași.

Paul Dragu a spus că, de cele mai multe ori atunci când se întâlnesc, tânăra și mama ei se ceartă. Tatăl fetei este plecat la muncă în Spania, a adăugat sursa citată.

 

Cele mai citite

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Clienții români ai armatei private a Lukoil

Rușii de la Lukoil desfășoară în România o ”armată privată” mascată sub forma unei companii de protecție și pază, Traun Guard HMS, fostă...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă