9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCazinoul din Constanța, fotografiat de un artist francez

Cazinoul din Constanța, fotografiat de un artist francez

Cazinoul din Constanţa, unul dintre simbolurile litoralului românesc, a fost fotografiat de Romain Veillon, un artist francez pasionat de clădirile abandonate, care l-a prezentat atât pe site-ul personal, cât şi pe platforma online de divertisment boredpanda.com.

În fotoreportajul publicat de Romain Veillon pe boredpanda.com se spune despre cazinoul din Constanţa că a fost la un moment dat “cea mai măreaţă clădire din România“. “Precum o santinelă care stă cu mândrie lângă Marea Neagră, cazinoul din Constanţa contemplă calm orizontul, rememorând timpurile sale glorioase“, spune fotograful francez Romain Veillon, pe site-ul său, romainveillon.com, pe care prezintă şi o istorie a cazinoului din Constanţa.

Fotograful francez vorbeşte şi despre perioada în care cazinoul atrăgea călători înstăriţi din toată Europa, care veneau la Constanţa pentru o noapte de petrecere. Romain Veillon mai afirmă că de când se ştie a fost fascinat de locurile abandonate. Acesta este motivul pentru care în ultimii trei ani a decis să călătorească prin Europa pentru a găsi şi “aduce la viaţă“, prin fotografiile lui, astfel de clădiri şi locuri din ţări precum Bulgaria, Ungaria, Italia, Franţa şi Belgia. “Pentru mine este ca şi cum aş călători în timp“, precizează Romain Veillon.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă