18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCe a declarat avocatul Elenei Udrea, la ieșirea de la ICCJ

Ce a declarat avocatul Elenei Udrea, la ieșirea de la ICCJ

Avocatul Elenei Udrea, Marius Scriblea, a declarat, joi, referitor la contestația depusă de clienta sa, în dosarul Gala Bute, că nu se mai impune măsura arestului preventiv în cazul fostului minstru, informează B1 Tv.

Scriblea a precizat că ancheta demarată de procurori în cazul fosteo ministre a Dezvoltării pot fi făcute și dacă acesta va fi eliberată.

”Am arătat că activitățile pe care și le propun procurorii nu reclamă starea de arest. Ele pot fi făcute și cu doamna Udrea în stare de libertate. De asemenea, în cazul ei și nu numai, măsura arestului preventiv se transformă tot mai mult într-o pedeapsă anticipată. Nu putem să pedepsim omul de pe acum pentru că opinia publică așa vrea. Noi nu putem să substituim opinia publică publică”, a declarat Marius Striblea.

El a precizat, totodată, că procurorii susțin prelungirea arestului preventiv, în dosarul Gala Bute, întrucât o consideră pe Udrea un pericol public.

 ”Procurorii, după cum știți, pot să considere pericol public pe oricine. În actuala legislație sintagma ”pericol pentru ordinea publică” poate fi, cu un pic de imaginație, așa de bine manipulată, așa încât și un copil minor poate să fie pericol pentru ordinea publică, chiar și un nou născut, în ideea că o să crească și poate fi un criminal. Pe de altă parte, procurorii au afirmat, în susținerea referatului, că doamna Udrea trebuie să stea în arest preventiv pentru că a făcut parte dintr-un Guvern care a tăiat pensiile și salariile, lucruri pe care noi le-am combătut ca nefiind chestiuni juridice”, a precizat Marius Striblea. 

Fosta ministru Elena Udrea a venit, joi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă contestaţia sa la decizia din 23 martie a unui judecător de drepturi şi libertăţi de la Instanţa Supremă, care a hotărât prelungirea arestului preventiv în cazul său. 

Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...
Ultima oră
Pe aceeași temă