13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCe a declarat proprietarul fabricii Pionierul despre incendiul din Colectiv

Ce a declarat proprietarul fabricii Pionierul despre incendiul din Colectiv

Nicolae Prodanof, proprietarul în acte al fabricii Pionierul și al terenului aferent pe care este plasat clubul Colectiv, a declarat pentru Evenimentul Zilei, că incendiul din club este o crimă, iar principalii vinovați sunt proprietarii clubului. 

De asemenea, Prodanof a lăudat protestele din ultimele zile și a precizat că tragedia din Colectiv este rezultatul corupției. 

”Ani grei de puşcărie trebuie să-i aştepte pe toţi cei care se fac vinovaţi de incendiul de la clubul Colectiv. E crimă, domnule, e crimă! Nu se discută, e crimă. Patronii sunt vinovaţi în primul rând, pentru că ei au dat ciubucuri pentru a putea să scoată documentaţia şi să fie în regulă, aşa-zisa ”în regulă”, adică o minciună. Toţi trebuie pedepsiţi zdravăn, cu ani grei de puşcărie. Să intre la puşcărie toată lumea vinovată, de la ministru până la responsabilul cu siguranţa. Mi-a plăcut cum s-a trezit tineretul, cum s-a trezit poporul din nou şi cum vor să lupte împotriva corupţiei, pentru că toate sunt rezultatele corupţiei. Ei (n.r. – guvernanţii) au făcut ciubucuri enorme, inclusiv AVAS şi alţii… Chestia asta a pus capac acum. Când am auzit de incendiu în noaptea respectivă nu eram sigur că a fost la Pionierul. M-a impresionat profund ce s-a întâmplat la clubul Colectiv. Mă pun în situaţia părinţilor care şi-au pierdut copiii, sunt şi eu bunic… Niciodată nu a fost la Pionierul vreun eveniment la fel de sângeros ca incendiul de la clubul Colectiv. Am fost foarte revoltat când am aflat ce s-a întâmplat”, a declarat Prodanof pentru Evenimentul Zilei. 

Nicolae Prodanof a comparat incendiul din Colectiv cu un incendiu dintr-un club din Brazilia, în care au murit 250 de oameni. 

”M-a surprins incapacitatea lor (n.r. – patronii clubului Colectiv)… Cum să bagi 400 de persoane într-o clădire cu o singură ieşire funcţională? Asta este gravisimă… Mai ales că în Brazilia a fost acum doi ani un caz similar în care au murit 250 de persoane şi i-a băgat la puşcărie pe toţi. Acolo au fost găsiţi vinovaţi şi ăia de la pompieri care au făcut pe sub mână şi au luat ciubucuri, şi de la primărie, proprietarii, toţi. Primarulavea prima obligaţie să verifice dacă aceste clădiri funcţionează normal, dacă au siguranţă absolută, în fine, tot. N-a făcut nimic. Şi-a dat demisia… Acum, într-adevăr, ce m-a mişcat şi m-a mirat şi ce mi-a plăcut: lumea este în stradă şi protestează contra distrugerii, contra acestor nenorociţi de ciubucari, de cum vrei să le spui…”, a subliniat Prodanof pentru Evenimentul Zilei. 

Nicolae Prodanof se judecă de mai mulți ani cu statul român pentru a recupera proprietățile care au fost privatizate în perioada comunismului, printre care și fabrica Pionierul. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă