14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPatru publicații internaționale au relatat despre protestul românilor, în care i-au cerut...

Patru publicații internaționale au relatat despre protestul românilor, în care i-au cerut demisia lui Oprea

Protestul de duminică în care circa 1.000 de persoane au cerut demisia lui Oprea și explicații privind moartea polițistului Bogdan Gigina a atras atenția presei internaționale. The Washington Post, The San Diego Tribune, Yahoo au preluat știrea agenției de presă Associated Press (AP) în legătură cu evenimentele din România. 

Citește și: FOTO. Protest în București: Oprea, demisia!

The Washington Post a titrat că ”Românii își arată mânia față de moartea unui polițist”. Publicația a notat că sute de oameni au cerut demisia ministrului Oprea, în timp ce președintele Klaus Iohannis i-a chemat atât pe el, cât și pe premier să dea explicații. 

De asemenea, The San Diego Tribune a arătat că prim-ministrul Victor Ponta a acuzat Opoziția de faptul că se folosește de această tragedie pentru a câștiga popularitatea votanților. 

Yahoo a arătat că sute de români au ieșit în stradă, după moartea polițistului pentru a cere demisia minstrului de Interne. 

Totodată, publicația Daily Mail a arătat că românii consideră că miniștrii abuzează de poziția ocupată și că, uneori, blochează, trafocul doar pentru a trece cu coloana oficială. 

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat, duminică, timp de patru ore în centrul Bucureștiului, după moartea polițistului Bogdan Gigină, care făcea parte din coloana oficială a ministrului de Interne Gabriel Oprea. Oamenii au cerut demisia vicepremierului. 

Citește și: Scandalul Oprea: va reseta jocul politic?

”Considerăm total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de interne şi vice-premier în Guvernul României. Suntem indignaţi văzând tentativele de muşamalizare a tragediei de către reprezentanţi ai guvernului, ministerului şi unei părţi a mass-mediei.  Deplângem moartea la datorie a unui tânăr poliţist, o moarte pentru care Gabriel Oprea se află în culpă morală şi instituţională. Dorim o anchetă liberă de influenţă politică şi realizată în deplină transparenţă. Dar înainte de acest lucru cerem demisia lui Gabriel Oprea din toate funcţiile executive pe care le ocupă”, au scris protestatarii, pe pagina de Facebook.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă