18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCe cărți citește Radu Mazăre în închisoare

Ce cărți citește Radu Mazăre în închisoare

Fiul lui Radu Mazăre, Răducu Mazăre, a declarat, miercuri, că i-a dus tatălui său mai multe cărți și o lampă de miner, pentru a citi mult mai ușor, informează știripesurse.ro.

"I-am dus lampă din aia de miner că au un singur bec și nu vede și și-o pune pe cap și citește", a spus Raducu Mazăre.

 El a precizat că Radu Mazăre citește acum 'Următorii 100 de ani' de George Friedman, o lucrare care face previziuni despre cum o să arate lumea până în 2100. 
  
Fiul lui Radu Mazăre l-a vizitat, miercuri pe tatăl sau în arest. Edilul suspendat al Constanței a fost vizitat și de o prietenă și alți doi bărbați, care i-au adus pachete ”consistente” cu multe fructe și legume pentru a completa meniul pus la dispoziție de arestul central. 

Radu Mazăre a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit deciziei ICCJ,  în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro, de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii şi respectiv câştigarea unei licitaţii.

Alături de primarul Constanței a mai fost arestat preventiv și omul de afaceri Sorin Strutinsky. 

Procurorii DNA Constanța au dispus extinderea urmăririi penale faţă de Radu Mazăre, pentru săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu.

În ordonanţa de extindere a urmăririi penale se arăta că, în 24 octombrie 2008, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a membrilor unei comisii de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul Primăriei Constanţa, din care făceau parte: primarul Radu Mazăre, Nicuşor Daniel Constantinescu – fost consilier municipal, Constantin Racu – fost director al Direcţiei Administraţie Publică, Daniela Ramona Dospinescu – directorul Direcţiei Patrimoniu, Ion Marica – directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Dan Miron – fost consilier municipal şi consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă şi Bogdan Ghiţulescu, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

"De la acea dată și până în prezent, suspectul Mazăre Radu Ştefan, deşi avea obligaţia legală, conform art. 86 alin. 2 din Legea nr. 188/1999, nu a dispus suspendarea următorilor: Racu Constantin, Dospinescu Ramona Daniela, Marica Ion şi Chircă Nora Alina, din funcţiile publice pe care le deţineau în cadrul Primăriei Constanţa, faptă care a avut ca efect plata nelegală a drepturilor salariale către persoanele respective precum şi obţinerea unor foloase necuvenite pentru acestea", susţineau procurorii DNA.

 

Cele mai citite

VIDEO. Mesajul transmis de Papa Francisc credincioşilor care sărbătoresc Paştele

Într-un mesaj plin de speranță și încredere, Papa Francisc a transmis un apel puternic la bucurie și pace pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele în...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă