12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimăria Sectorului 4 cere daune de 100 de milioane de euro în...

Primăria Sectorului 4 cere daune de 100 de milioane de euro în dosarul Colectiv

Primăria Sectorului 4 s-a constituit parte civilă în dosarul Colectiv şi cere daune de 100 de milioane de euro, pe motiv că i-ar fi fost grav afectată imaginea. Pe de altă parte, încercarea lui Cristian Popescu Piedone de a reveni în fruntea instituţiei ar putea fi stopată de instanţă. Digi24 scrie că Asociaţia „Colectiv pentru viitor” a contestat candidatura acestuia la primăria sectorului 4. 

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat joi că dosarul Colectiv va fi trimis în instanță în aproximativ două săptămâni. “Eu sper că în cel mai scurt timp, însemnând două săptămâni”, a spus Bogdan Licu, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, întrebat de dosarul Colectiv.

Patronii clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu -, precum și reprezentanții firmei de artificii s-au prezentat pe 8 aprilie la Parchetul General, pentru a li se aduce la cunoștință faptul că pe numele lor a fost extinsă urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală și încălcarea normelor legale privind protecția muncii.

Cei trei patroni de la clubul Colectiv sunt cercetați penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, fiind eliberați din arest preventiv la sfârșitul lunii decembrie 2015, după ce au stat aproape două luni după gratii. De asemenea, în dosar au fost puși sub acuzare reprezentanții firmei de artificii – Daniela Niță (administrator), Cristian Niță (director) și Viorel Zaharia (pirotehnist).

Procurorii de la Parchetul General susțin că incendiul de la Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de oameni mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită, în condițiile amenajării interioare improprii unor activități de acest tip.

Astfel, în club erau materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

 

 

Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

Sărbătoare în inima Bărăganului! Unirea Slobozia, prima promovată în Liga 1

Unirea Slobozia s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii a 2-a, și...
Ultima oră
Pe aceeași temă