16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCe declarații a făcut șeful CJ Constanța la intrarea la DNA

Ce declarații a făcut șeful CJ Constanța la intrarea la DNA

Șeful Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, adus cu mandat, joi, la DNA, a declarat că este acuzat de procurorii anticorupție că a semnat niște contracte cu televiziunea Soti și cu ziarul Telegraf.

„Sunt acuzat că am semnat niște contracte cu televiziunea Soti și cu ziarul Telegraf. Mazăre e acuzat de același lucru. Acum am mandat de aducere la DNA Constanța. Mă duc să văd care sunt acuzațiile. Mi-am luat bagajele, periuța de dinți, pamperșii, sunt pregătit să fiu reținut”, a spus Constantinescu, la intrarea la DNA. 

El a declarat că presupune că este acuzat de abuz în serviciu. 

DNA îl cercetează pe Constantinescu pentru abuz în serviciu și conflict de interese. El ar fi efectuat plăți ilegale de peste 5 milioane de lei din fonduri publice nerambursabile. 

Acesta ar fi efectuat plăți ilegale în 2012 cu ajutorul unui angajat al CJ Constanța, Cristian Zgabercea, actual producător general al TVR.

Zgabercea este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu și spălare de bani, pentru că ar fi transferat 900.000 de lei Funației Culturale Thalia, sumă care provenea din sărârșirea unei infracțiuni comise alături de Nicușor Constantinescu. 

Cele mai citite

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă