15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCe explicații a dat avocatul Elenei Udrea despre acuzația de spălare de...

Ce explicații a dat avocatul Elenei Udrea despre acuzația de spălare de bani

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, declarat miercuri, referitor la decizia procurorilor DNA de a extinde urmărirea penală în cazul Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute, că este ”bizar să acuzi pe cineva, printr-o singură declarație”.

"Este bizar să acuzi pe cineva, printr-o singură declarație, mă refer aici la Nastasia, că ar fi luat o geantă cu bani în octombrie 2012, ca să finanțeze o campanie electorală de la jumătatea anului 2012. Doamna Udrea a dat o declarație în acest sens, unde a desființat toate aceste presupuneri, care, în opinia mea, sunt mai bizare decât în cazul Nastasia (…) În opinia mea, ultimul lucru pe care l-ar fi făcut cineva, presupunând că a luat mită, nu ar fi subvenționat campania electorală a unui partid în care nu a avut nicio miză persoana respectivă", a declarat avocatul.

Marius Striblea a precizat,totodată, că nu se pune problema ca Elena Udrea să facă denunțuri.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au decis extinderea urmăririi penale, în cazul Elenei Udrea, pentru spălare de bani, în dosarul Gala Bute. De asemenea, anchetatorii au decis extinderea urmăririi penale și pentru Tudor Breazu, tot pentru spălare de bani.

Elena Udrea a fost audiată, miercuri, de procurori la cererea sa, pentru a da mai multe detalii cu privire la acuzaţiile care i se aduc în dosarul Gala Bute.

Săptămâna trecută, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis prelungirea arestului preventiv, pe numele fostei deputate.

 

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă