7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialCe forțe a mobilizat MAI cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Ce forțe a mobilizat MAI cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Peste 25.000 de forțe – polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră – vor acționa zilinic pentru a asigura ordinea în perioada sărbătorilor de iarnă.

Poliția Română va avea în misiune aproape 10.500 de polițiști zilnic, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale de orice natură, urmând a asigura ordinea publică la toate evenimentele specifice acestei perioade.

”Vă cer o vigilență sporită și în ceea ce privește comercializarea și utilizarea articolelor pe bază de amestecuri pirotehnice. Pe lângă aspectele economice și de respectare a legislației specifice acestor produse, materialele pirotehnice pot fi extrem de periculoase și pot conduce la accidente grave”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Pe lângă efectivele de poliție, pentru asigurarea ordinii publice, paza obiectivelor și prevenirea faptelor antisociale, în întreaga țară sunt mobilizați zilnic 6.700 de jandarmi.

De asemenea, peste 250 de jandarmi montani vor acționa zilnic în zona stațiunilor turistice, a pârtiilor de schi, precum și pe traseele montane.

”Vă cer să acordați o atenție deosebită asigurării măsurilor de siguranță în zonele unde se vor organiza diverse manifestări publice, concerte sau spectacole în aer liber, unde există aglomerări de persoane”, a precizat Oprea.

Ca de fiecare dată, în această perioadă, autoritățile se așteaptă la o intensificare a traficului în punctele de trecere a frontierei.

”Mulți români care muncesc în străinătate se întorc acasă, alții vor pleca în concedii în afara țării. Prioritatea noastră este realizarea unui control operativ în punctele de trecere a frontierei și fluidizarea traficului de persoane și de mijloace auto, astfel încât oamenii să nu aștepte nejustificat de mult în punctele de trecere a frontierei”, a spus ministrul.

Pentru misiunile la frontieră și pentru reducerea timpului de așteptare în punctele de trecere a frontierei, de sărbători, Poliția de Frontieră va mobiliza, zilnic, în medie 3.000 de polițiști.

De asemenea, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are pregătiți 4.900 de pompieri care pot acționa zilnic, la aceștia adăugându-se o rezervă de aproape 5.000 de angajați.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă