12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCe le transmite Victor Ponta romilor, de ziua lor

Ce le transmite Victor Ponta romilor, de ziua lor

Premierul Victor Ponta a salutat contribuția cetățenilor de etnie romă la dezvoltarea României, cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor, potrivit unui comunicat al Guvernului. 

”De-a lungul istoriei noastre, fierarul rom a făcut întodeauna echipă bună cu țăranul român; lăutarii au fost inima sărbătorilor; argintarii, căldărarii, cărămidarii, rudarii și alte neamuri de romi  au ocupat un loc aparte în istoria noastră”, se arăta în comunicatul citat. 

Citește și: Romii cer alegeri anticipate: Integrarea romilor din România nu s-a făcut cu fapte

De asemenea, primul ministru a subliniat ți prejudecățile cu care s-au confruntat și încă se confruntă comunitatea romă din România. Mai mult, Ponta a transmis că în România este esențială continuarea și consolidarea investițiilor în proiecte pentru educație, care să ofere șanse de dezvoltare și performanță fiecărui tânăr. 

”Suntem conștienți că, din păcate, prejudecățile au făcut ca o parte din aceștia sa fie  ignorați sau excluși în diversele perioade ale evoluției societății noastre. Lucrăm în continuare să depășim prejudecățile și să oferim romilor șanse egale dezvoltării ca parte  a națiunii române, într-o Europă a diversității. Și ne mândrim cu performanțele de azi, din multe domenii profesionale și din  spațiul cultural, ale tinerilor de etnie romă. De aceea este esențială continuarea și consolidarea investițiilor în proiecte pentru educație, care să ofere șanse de dezvoltare și performanță fiecărui tânăr, din oricare loc din România. Guvernul pe care îl conduc va continua cu stăruință politicile de incluziune socială, reducerea decalajelor sociale și combaterea discriminării”, potrivit comunicatului. 

În final premierul le-a urat la mulți ani romilor de pretutindeni, dar și celor din România.

Citește și: Mesajul lui Iohannis de Ziua Internațională a Romilor

Și președintele Klaus Iohannis a felicitat cetățenii de etnie romă cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor și a precizat că diversitatea de cultură și tradiție poate îmbogăți o societate și o poate învăța să fie mai tolerantă și mai inclusivă. 

Șeful statului a menționat în mesajul lui că în această zi trebuie să ne aplecăm și asupra problemelor cu care se confruntă comunitățile și cetățenii de etnie romă și a precizat că găsirea de soluții pe termen lung este o probă a maturității societății. 

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: „ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei

„ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă