16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialCe mesaj le-a transmis Oprea pompierilor

Ce mesaj le-a transmis Oprea pompierilor

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, spune că pentru pompierii militari ziua de 13 septembrie este o sărbătoare a onoarei, a mândriei și a tradiției instituționale, iar pentru români – o sărbătoare a triumfului vieții, a recunoștinței pentru pompieri, scrie agerpres.ro.

Prezent duminică la ceremonia organizată în București de Ziua Pompierilor, Gabriel Oprea a afirmat că va susține întotdeauna un sistem de salarizare și pensii decente pentru pompieri și ceilalți angajați din instituțiile de ordine publică.

"Am susținut și voi susține întotdeauna un sistem de salarizare și de pensii decente pentru militari, pompieri, polițiști și ceilalți angajați din instituțiile de apărare, siguranță națională și ordine publică", a spus Oprea, la ceremonia organizată în fața "Monumentului Eroilor Pompieri" din București.

El a menționat, în discursul său, că în plan logistic au fost alocate sume importante pentru dotarea cu autospeciale pentru situații de urgență, la care s-au adăugat și alte mijloace tehnice de intervenție achiziționate prin programe europene. "Anul acesta 156 de autospeciale au intrat în dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență, la care se adaugă alte 25 de mașini de mare capacitate pentru transport de persoane și victime multiple", a precizat Oprea.

Vicepremierul a subliniat că domeniul gestionării situațiilor de urgență este unul al oamenilor inteligenți și adaptabili, al profesioniștilor curajoși și patrioți chemați să intervină în cele mai dificile situații. "Am încredere în capacitatea instituțională pe care pompierii militari o au în gestionarea situațiilor de urgență și mă bazez pe dumneavoastră și pe seriozitatea militară care vă caracterizează", a declarat vicepremierul.

"Prin măsurile complexe pe care le desfășurați în sprijinul comunităților pe care le slujiți reprezentați una dintre structurile de bază ale domeniului securității naționale. Misiunile pompierilor militari nu înseamnă doar stingerea incendiilor. Riscurile și vulnerabilitățile la adresa securității publice s-au diversificat, iar structurile pentru situații de urgență s-au adaptat acestor noi tipuri de misiuni", a spus Oprea.

El a afirmat că asumarea riscurilor este o decizie conștientă pe care pompierii o iau în fiecare zi și înaintea fiecărei misiuni. "În lupta pentru salvarea de vieți, în lupta cu minutele, pompierii militari au plătit tributul suprem, oferindu-ne exemplul curajului și sacrificiului lor. Gândurile noastre se îndreaptă astăzi către cei care și-au dat viața, către acei eroi pompieri militari căzuți la datorie", a adăugat ministrul Gabriel Oprea.

Cele mai citite

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă