8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCe salariu avea Adrian Sârbu și cum făcea presiuni asupra angajaților

Ce salariu avea Adrian Sârbu și cum făcea presiuni asupra angajaților

Omul de afaceri Adrian Sârbu, patronul Mediafax, avea venituri de 110.000 de dolari pe lună, însă făcea presiuni asupra angajaților să nu plătească taxele la stat, se arată în referatul procurorilor anticorupție.

Sârbu contractase două împrumuturi din străinătate pentru două apartamente – în Cehia și Franța.

Citește și: UPDATE. Adrian Sârbu, ARESTAT preventiv, pentru spălare de bani și instigare la evaziune

”Veniturile nu-i asigurau nivelul de cheltuieli lunare, întrucât suma de aproximativ 70.000 dolari/lună era virată direct de compania respectivă în contul unui împrumut contractat în Franța pentru achiziționarea unui imobil, având de asemenea contractat credit și pentru achiziționarea unui apartament în Praga pentru care plătea aproximativ 21.000 dolari/lună. În acest context, inculpatul obișnuia să apeleze sistematic atât la martoră, cât și la inculpata Șerban Liliana pentru a-i furniza diverse sume de bani", conform referatului procurorilor.

Citește și: Inspecţia Judiciară, sesizată după declaraţiile lui Adrian Sârbu

Fosta șefă a Consiliului de Administrație de la Mediafax, Roxana Grigoruță, le-a povestit procurorilor că Adrian Sârbu a exercitat un control permanent atât asupra sa, cât și a celorlalți subordonați, acest control transmițându-se atât direct, cât și pe cale ierarhică prin intermediul funcțiilor cu atribuții de top management în companii, către tot personalul din companii.

Când era la Praga, Adrian Sârbu organiza videoconferințe și discuta la telefon cu persoane din conducerea CME, cărora le solicita să i se achite contravaloarea transportului cu avionul sau diversele obligații financiare din țară.

Citește și: Ce spune Sârbu despre prima noapte de arest

În 4 februarie, Adrian Sârbu a fost arestat preventiv pentru spălare de bani, instigare la delapidare și instigare la evaziune.

Când a fost reținut, luni, el a declarat că dosarul Mediafax este fabricat la comanda lui Victor Ponta și a lui Sebastian Ghiță. În urma acestor afirmații, s-a sesizat Inspecția Judiciară.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, la jumătatea lunii decembrie 2014, începerea acţiunii penale împotriva SC Mediafax Group şi trei persoane au fost arestate, în acest dosar.

Conform Parchetului ICCJ, SC Mediafax Group este acuzată de spălare de bani. Cele patru persoane sunt: Daniela Cozac, acuzată de complicitate la evaziune fiscală, Roxana Dorina Grigoruţă, acuzată de evaziune fiscală şi spălare de bani, Sorin Nicolae Dinu şi Gheorghe Dragoş Chiş, ambii acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă