13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialCe scrie presa străină despre protestele din Capitală

Ce scrie presa străină despre protestele din Capitală

Principalele agenţii de presă internaţionale au scris despre protestele care au loc, marţi seară, la Bucureşti, după incendiul din clubul Colectiv. Știrile Reuters, Associated Press și Agence France-Presse au fost preluate de alte publicații internaționale. 

Jurnaliștii străini au notat că zeci de mii de oameni cer demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea şi a primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, după incendiul soldat cu 32 de morţi.

"Mii de oameni protestează la Bucureşti, după incendiul din club soldat cu 32 de morţi", titrează agenţia de presă britanică Reuters.

De asemenea, Reuters precizează că oamenii cer demisia celor pe care îi consideră responsabili de incendiul din Colectiv. "Mii de oameni au participat marţi la un marş prin Bucureşti, oprindu-se în faţa Guvernului, pentru a cere demisii după incendiul produs într-un club de noapte, soldat cu 32 de morţi şi zeci de răniţi aflaţi în stare critică. Manifestanţii cer demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea şi a primarului sectorului în care este situat Clubul Colectiv", relatează Reuters.

De asemenea, Reuters a subliniat că Piedone ignoră cererile de demisie din partea populației. 

"Ignorând apelurile la demisie, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anunţat că va construi un monument în faţa Clubului Colectiv", notează agenţia Reuters.

De asemenea, AFP a titrat "România: manifestaţie antiguvernamentală după incendiul din club". Agenția a notat că peste 13.000 de oameni cer demisia lui Victor Ponta și Gabriel Oprea. 

"Peste 13.000 de manifestanţi s-au adunat în faţa Guvernului pentru a cere demisia premierului social-democrat Victor Ponta şi a ministrului de Interne", scrie Agenţia France-Presse, explicând că incendiul soldat cu 32 de morţi este o "dramă naţională".

Tot astfel, bbc.com a scris că cel puţin 20.000 de oameni protestează în Bucureşti şi cer demisii în urma incendiului care a izbucnit, vineri, în clubul Colectiv, în urma căruia au murit 32 de oameni ."Proestatarii acuză autorităţile de corupţie în acordarea de autorizaţii şi în desfăşurarea inspecţiilor pentru verificarea măsurilor de siguranţă", au scris jurnaliştii, care au precizat că patronii clubul au fost arestaţi. 

Peste 15.000 de manifestanți s-au aflat marţi seară în Piața Victoriei şi în faţa Ministerului Afacerilor Interne, cerând demisia primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a premierului Victor Ponta și a vicepremierului Gabriel Oprea.

Cele mai citite

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă