20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCe scriitor a primit propunerea de a prelua șefia ICR și de...

Ce scriitor a primit propunerea de a prelua șefia ICR și de ce a refuzat

Scriitorul Iulian Tănase a anunțat printr-un mesaj pe Facebook că i s-a propus să preia funcția de președinte al Institutului Cultural Român (ICR) după demisia lui Lilian Zamfiroiu. 

”Acum o oră și ceva mi s-a propus funcția de președinte al ICR. 99,99 la sută mă gîndesc să refuz pe motiv de incompetență”, a relatat scriitorul pe rețeaua de socializare. 

După ce a fost întâmpinat de un val de simpatie și felicitări în comentarii, Tănase a precizat că a refuzat postul și că a propus pe cineva mai potrivit. 

”Dragilor și dragilor, vă mulțumesc pentru reacții și impresii, însă eu îmi doresc cu totul altceva de la viață. Mie îmi place să scriu, să rîd, să fac radio, lucruri care nu au nici o legătură cu demnitățile publice. Am refuzat propunerea. Am propus o persoană mult mai potrivită decît mine”, a subliniat scriitorul. 

Citește și: Radu Boroianu, favorit la șefia ICR, după ce Zamfiroiu și-a dat demisia

Iulian Tănase s-a născut pe 3 septembrie 1973 la Moinești, Bacău. A absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti, în 1999, și Facultatea de Filosofie, Universitatea București, în 2010.  A fost redactor la Academia Cațavencu (1997-2010) și la revista Kamikaze (2010-2011). Între 2004 și 2014 a fost realizator de programe la Radio Guerrilla, potrivit blogului său. 

Printre volumele publicate în România se numără și: Îngerotica (1999), Poeme pentru orice eventualitate (2000), Iubitafizica (2002, 2003, 2013), Sora exactă (2003), Ochiul exploziv (2006), Abisa (2007), Adora (2009), Cucamonga (2011), Oase migratoare (2011), Manualul Îmblînzitorului de Cafele (2013), se arată în sursa citată. 

De asemenea, a coordonat volumul colectiv Pentru Gellu Naum / For Gellu Naum, Editura Vinea/ICARE, 2002. Împreună cu Dan Stanciu și Sebastian Reichmann, coordonează publicaţiaAthanor. Caietele Fundaţiei Gellu Naum.

În 2009 a primit Premiul Hubert Burda pentru tineri poeți din Europa de Est (Offenburg, Germania), iar în 2011 Premiul 1+1+1=1 Trinitate / Literatură (Graz, Austria).

Demisia lui Lilian Zamfiroiu a fost înregistrată, vineri, la cabinetul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, deoarece ICR este o instituţie aflată în subordinea Senatului României. Demisia va fi efectivă în momentul publicării sale în Monitorul Oficial.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă