8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialBăsescu îl acuză pe Procurorul general, Tiberiu Nițu, că a împușcat oameni...

Băsescu îl acuză pe Procurorul general, Tiberiu Nițu, că a împușcat oameni la Revoluție

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, că Procurorul general, Tiberiu Niţu, este suspect că ”a tras la Revoluţie”, când era militar în trupele de Securitate, potrivit Mediafax.

Traian Băsescu a explicat, luni, la sediul PMP, că este suspect “cam la fel cum este Niţu (nr- Procurorul general, Tiberiu Niţu).

“Numai că eu sunt suspect că am făcut o declaraţie iar Niţu e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie, că a tras, Procurorul general. Era în trupele de securitate şi el scrie în declaraţia lui că li s-a spus că tragă înspre Dorobanţi unde se mişcau terorişti şi el probabil că a împuşcat câţiva terorişti, ce să facă”.

Citește și: Traian Băsescu: Sunt suspect pentru că am deranjat-o pe Firea

În octombrie 2012, după audierile pentru funcția de procuror general, la ieşirea din sala CSM, Niţu a declarat jurnaliştilor că a primit, în baza legii, 8.000 de metri pătraţi, ca urmare a certificatului de revoluţionar. Militarii care au participat la Revoluţia din 1989 au beneficiat, ca şi civilii, de 10.000 de metri pătraţi de teren, iar în cazul celor 78 li s-a dat câte 8.000, “că atât a putut Primăria”, a precizat el.

Citește și: Tiberiu Nițu cere desființarea imunității parlamentare

La Revoluţie, Tiberiu Niţu era militar în termen la unitatea de la Televiziunea Română, trei dintre colegii săi fiind împuşcaţi mortal.

Fostul șef al Parchetelor militare, Dan Voinea a susținut într-un interviu din 2013, că actualul procuror geneneral Tiberiu Nițu ”are în dosarul Revoluției o declarație în care recunoaște că a tras la Televiziune”.

”El era atunci militar.Are certificat de revoluționar acum, dar el trebuie cercetat la fel ca cei care au tras în decembrie 1989”, spunea Voinea.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă