10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialCe spune Elena Băsescu despre datoria la ANAF

Ce spune Elena Băsescu despre datoria la ANAF

Elena Băsescu, fiica fostului președinte al României, figurează pe lista datornicilor ANAF. Ea spune că datoria invocată de instituție este o eroare. Precizararea a fost făcută de fostul europarlamentar pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Victor Ciorbea și soția sa, datornici la ANAF. Ciorbea: Facem eforturi deosebite pentru achitarea datoriei către bugetul de stat

”Datoria invocată de ANAF este o eroare a acestei instituţii. În 2014, pe vremea când eram europarlamentar, aveam domiciliul în Sectorul 2. Acum, am domiciliul în Sectorul 1. Situaţia a apărut pentru că ANAF-ul nu a făcut transferul informaţiei între Sectorul 2 şi Sectorul 1. Mai mult, cu circa 30 de zile în urmă, am fost personal la ANAF Sector 1 şi ANAF Sector 2, făcând, cu documente, proba achitării obligaţiilor. 

Din păcate, până la această oră, nu s-a făcut operarea datelor. Închei, spunând că nu am niciun fel de datorie la stat.

Românul cu cea mai mare restanţă la bugetele de stat, pe persoană fizică, este primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, cu o datorie restantă de 232 de milioane de lei la data de 31 martie 2016.

Citește și: Românul cu datoria cea mai mare la bugetul de stat este un PRIMAR

Lista cu persoanele fizice care figurează cu restanţe la Fisc mai mari de 1.500 de lei, la data de 31 martie 2016, şi neachitate până în prezent, conţine 187.230 de contribuabili, care totalizează obligaţii fiscale restante de 3,4 miliarde de lei, rezultate inclusiv din activităţi economice independente sau profesii libere. Lista a fost publicată luni de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). 

Citește și: ANAF a publicat lista cu persoanele fizice cu restanţe mai mari de 1.500 de lei

Potrivit instituţiei, din totalul restanţelor se pot recupera, la aceasta dată, circa 2,3 miliarde de lei (67,6%). “Situaţia juridică a restului de creanţe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existenţa unor hotărâri judecătoreşti de suspendare a executării silite, etc) opreşte ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită”, se menţionează într-un comunicat al ANAF.
N.B. Plata s-a făcut prin terţ plătitor, conform regulilor Parlamentului European”, scrie EBA pe pagina sa de Facebook.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă