11.3 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialCe spune primarul din Ploiești despre acuzațiile din dosarul finanțării echipei locale

Ce spune primarul din Ploiești despre acuzațiile din dosarul finanțării echipei locale

Primarul din Ploieşti, Iulian Bădescu (PSD), a declarat, marţi, înainte să intre la audieri la DNA Ploieşti, că acuzaţiile din dosarul finanţării echipei Petrolul Ploieşti i se par aberante şi că, probabil, "domnul Capră a fost presat sau sfătuit, din arest, să dea declaraţii” împotriva sa, transmite Mediafax.

Citește și: Percheziții la Primăria din Ploiești, într-un dosar ce vizează finanțarea echipei Petrolul Ploiești

"Probabil că domnul Capră (n.r. – Daniel Capră), de acolo din arest, a fost sfătuit sau presat să dea o declaraţie împotriva mea. Acest zvon circulă de mult timp în piaţa ploieşteană", a spus Iulian Bădescu.

Primarul din Ploiești a transmis, privitor la acuzațiile de trafic de influență, abuz în serviciu și luare de mită, pe care anchetatorii i le aduc în acest dosar, că acestea sunt  "o aberaţie".

Bădescu a mai transmis că presupune că percheziţiile şi chemarea sa la DNA sunt urmare a unui posibil denunţ făcut de patronul Clubului de Fotbal Petrolul Ploieşti, Daniel Capră.

Primarul a mai spus că "toată această poveste se pare că a pornit de la o directoare care a plecat din Primărie, ea fiind cea care a refuzat să semneze documentele". "În calitatea ei de director economic, a depus o plângere în primă instanţă pe acest lucru", a spus primarul.

Bădescu a precizat că acest dosar este de mai bine de un an şi şase luni în anchetă la DNA, arătând că a fost chemat de către anchetatori o singură dată să dea declaraţii în calitate de martor.

"Se pare că documentele Curţii de Conturi, vizavi de fostul contract încheiat de domnul Volosevici (n.r. – fostul primar al municipiului Ploieşti Andrei Volosevici), nu sunt luate în calcul, şi sunt luate în calcul astăzi documente care sunt foarte legale din punctul de vedere al tuturor organelor statului", a mai arătat Bădescu.

Edilul a adăugat că aceste decizii nu au afectat bugetul local, banii au fost alocaţi de Consiliul Local din buget, cu votul unanim al tuturor consilierilor locali.

Înaintea audcerii la DNA Ploieşti, primarul Iulian Bădescu a spus că are calitatea de suspect în dosarul în care procurorii DNA au făcut percheziții, marți dimineață, la sediul Primăriei, dar că nu știe care sunt acuzațiile, urmând să afle la DNA, unde va merge la audieri.

Bădescu a declarat corespondentului MEDIAFAX că au fost făcute percheziții la locuința sa, iar în prezent au loc descinderi la sediul Primăriei, iar din ceea ce a citit în mandatul de percheziție a înțeles că este suspect.

"Calitatea pe care o am în acest moment este de suspect, aşa scrie în mandatul de percheziţie. O să aflu mai multe când o să ajung la DNA. O să merg la DNA pentru audieri", declara Bădescu.

Primarul Ploieștiului a precizat că ancheta DNA vizează finanţarea de către Consiliul Local a Asociaţiei ”Lupii Galbeni”, prin intermediul căreia echipa de fotbal Petrolul Ploiești a primit fonduri pentru performanţele competiţionale.

Edilul a mai spus că atunci când el a preluat mandatul de primar Curtea de Conturi a stabilit că există un contract de asociere între Primăria Ploieşti şi SC Petrolul Ploieşti, societate privată, prin care municipiul a dat timp de trei ani câte 17 milioane de lei pentru finanţarea echipei de fotbal.

Bădescu a spus că anchetatorii caută toate documentele care au legătură cu această asociere.

"S-a stabilit ca acest contract de asociere este ilegal. În calitatea mea de primar am recuperat banii indicaţi de Curtea de Conturi şi, în acelaşi timp, Consiliul Local a reziliat acest contract. Era un contract de performanţă cu Asociaţia Sportivă «Lupii Galbeni», prin care se premiau jucătorii care obţineau performanţe, cum a fost Cupa României pentru Petrolul Ploieşti. Aceste documente au fost verificate de Ministerul de Finanţe, de Curtea de Conturi, de Prefectură, din punct de vedere al legalităţii, şi nu a fost stabilit absolut niciun lucru ilegal", a mai declarat primarul Ploieştiului.

Bădescu a adăugat că oportunitatea finanţării echipei de fotbal se stabileşte de către Consiliul Local, iar el ca primar nu face decât să se supună acestei decizii.

Percheziţiile făcute, marţi dimineaţă, de către procurorii DNA, au vizat sediul Primăriei Ploieşti și locuința edilului Iulian Bădescu, în dosarul privind modul în care Consiliul Local a finanțat echipa de fotbal Petrolul Ploiești.

 

Cele mai citite

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă