18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialCe spune șefa CNA despre o eventuală reținere în dosarul în care...

Ce spune șefa CNA despre o eventuală reținere în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu

Preşedinta CNA, Laura Georgescu, a declarat, miercuri, la intrarea în sediul DNA, că în dosarul CNA, în care este acuzată de abuz în serviciu se așteaptă la orice, inclusiv să fie reţinută, informează Mediafax.

Astfel, Laura Georgescu a declarat, la intrarea în sediul DNA, că ea nu avea cum să influenţeze votul colegilor din CNA şi că pentru a se da sancţiuni unui post de televiziune, există o întreagă procedură, pe care ea nu avea cum să o execute de una singură.

Citește și: UPDATE: Viorel Hrebenciuc și Laura Georgescu, audiat în dosarul CNA

Laura Georgescu a explicat că, în astfel de situaţii, se întrunesc opt membri ai CNA, analizează sesizarea în cazul unui anume post, se vizionează imagini, după care, cu votul a minimum şase membri, se ia o eventuală decizie de sancţionare. Şefa CNA a adăugat că fără votul a cel puţin şase membri, nu se poate da nicio sancţiune, chiar dacă există culpă.

Georgescu a mai arătat că din cei peste două milioane de euro stabiliţi drept prejudiciu în dosar, pentru care i s-a pus sechestru pe bunuri, peste un milion de euro l-ar reprezenta daune cerute de fostul ei coleg Radu Moraru.

“Nu aveam de ce să pun pe cineva să facă sesizări cu date de identificare false, atât timp cât legea îmi oferea posibilitatea să mă autosesiz. În procesul de sancţionare, presa este parte integrantă din şedinţa în care se verifică sesizările”, a mai spus Laura Georgescu.

Întrebată dacă a fost chemată la DNA pentru a da noi declaraţii în acest caz, Laura Georgescu a spus: “Mai întâi trebuie să ies”. Ea a precizat că se aşteaptă la măsuri ale procurorilor anticorupţie împotriva sa.

În acelaşi dosar a fost audiat miercuri şi Viorel Hrebenciuc. Fostul deputat PSD, aflat în arest la domiciliu, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, în care a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, a plecat de la DNA după aproximativ două ore, fără a face declaraţii.

Cele mai citite

Guvernul începe să strângă cureaua. Majorările salariale și ale pensiilor, greu de îndeplinit

Guvernul a promis majorări de salarii și pensii, iar acum ministrul finanțelor, Marcel Boloș, trage un semnal de alarmă că nu mai sunt bani...
Ultima oră
Pe aceeași temă