10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCe spune Traian Băsescu despre acuzațiile care planează în jurul lui Ponta

Ce spune Traian Băsescu despre acuzațiile care planează în jurul lui Ponta

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică la B1 Tv, că nu îl consideră vinovat pe premierul Victor Ponta “până în momentul în care justiția va stabili acest lucru”.

În acest context, fostul șef de stat a precizat că Ponta a vrut doar să își ia un moment de respiro.

Citește și: Băsescu, despre nominalizarea lui Oprea: Suntem în fața unui aranjament între premier și Iohannis

“Cred că și-a luat un termen, un respiro. Cred că este departe un om pe picior de plecare”, a precizat Băsescu.

Mai mult, Traian Băsescu a precizat că premierul a avut trei mai multe momente în care ar fi putut să-și anunțe demisia, însă a preferat să tergiverseze lucrurile.

”Ponta a avut trei posibilități: să demisoneze imediat ce a fost trimisă hârtia de la Ministerul Justiției către Parlament, al doilea moment a fost ziua votului când s-a solicitat și se pare că a ales cea mai proastă variantă, aceea de a tergiversa lucrurile. Mai avea o variantă să spună clar: sunt nevinovat îmi asum mandatul”, a mai spus fostul președinte.

Citește și: PMP: De ce a plecat Ponta în Turcia exact când trebuia să meargă la DNA

Victor Ponta este urmărit penal în dosarul lui Dan Șova. Premierul este suspectat de fals în înscrisuri, spălare de bani și complicitate la evaziune fiscală, în dosarul Turceni-Rovinari, pentru fapte săvârșite în calitatea sa de avocat.  Victor Ponta ar fi încasat, în baza contractului încheiat între firma sa și cea a lui Șova, peste 181.000 de lei, pentru a emite facturi care nu aveau la bază operațiuni reale.

Totodată, premierul mai este urmărit penal și pentru săvârșirea a trei infracţiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale) fapte aflate în legătură cu funcţia sa de prim-ministru al României, spun procurorii. 

Astfel, în calitate de prim-ministru al României, Ponta l-a desemnat pe Şova, în luna august 2012, în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcţia de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor şi în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în condiţiile în care Ponta a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Şova, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) şi dreptul de folosinţa gratuită a unui autoturism.

 

Cele mai citite

Lăcrămioara Perijoc boxează pentru aur la Campionatele Europene de la Belgrad

Pugilista română Lăcrămioara Perijoc va lupta pentru medalia de aur în cadrul categoriei 54 kg, la Campionatele Europene de box de la Belgrad, după...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor

Iuliana Demetrescu a fost delegată de UEFA la partida Chelsea – Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată sâmbătă, 27 aprilie, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă