10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCe tratament pentru arsuri au adus medicii israelieni la București

Ce tratament pentru arsuri au adus medicii israelieni la București

Doctorul Yarom Shoham a venit din Israel pentru a ajuta la tratarea victimelor incendiului din clubul Colectiv cu NexoBrid, un produs care înlocuieşte intervenţiile chirurgicale în cazul pacienţilor cu arsuri, potrivit Mediafax. 

Doctorul a explicat că prin acest produs pot fi tratați mai mulți pacienți decât ar fi posibil cu intervenții chirurgicale. 

“Am venit să ne oferim ajutorul şi expertiza în utilizarea NexoBrid, un produs care înlocuieşte intervenţia chirurgicală pentru arsuri grave. Noi avem experienţă cu acest produs şi am venit să oferim NexoBrid şi ajutorul nostru în folosirea sa. Este folosit acum în spital. Acesta permite tratarea mai multor pacienţi decât ar fi posibil cu intervenţii chirurgicale. Toţi pacienţii vor fi trataţi azi, acesta este obiectivul, să tratăm toţi pacienţii, să decidem care dintre ei are nevoie de operaţie sau tratament cu NexoBrid şi să-i tratăm pe toţi. Ar fi imposibil să facem acest lucru doar cu intervenţii chirurgicale”, a spus doctorul.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că o echipă medicală din Israel operează la Spitalul Bagdasar Arseni victime ale incendiului din Club Colectiv, urmând ca apoi, tot în cursul zilei de duminică, să ajungă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

“Medicii israelieni vor veni şi la acest spital (n.r. – Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti). Acum operează la Bagdasar. S-au oferit ei să ne ajute, avem o relaţie foarte bună cu ministrul Sănăţii de acolo. Nu doar ministrul Sănătăţii din Israel s-a oferit să ne ajute. Chiar acum am fost sunat şi de doamna ministru al Sănătăţii din Republica Moldova. Am primit solicitări de ajutoare şi din alte ţări, respectiv Franţa şi Germania, dar medicii noştri pot gestiona situaţia”, a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Starea a șapte dintre răniții internați la Spitalul “Bagdasar-Arseni” este dramatică, aceștia având arsuri pe suprafețe mari din corp, potrivit conducerii unității.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă