9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialCea mai mică victimă a sectei "Cercul” avea 11 ani şi este...

Cea mai mică victimă a sectei “Cercul” avea 11 ani şi este fiica femeii care le racola pe tinerele care erau exploatate sexual

Femeia care le racola pe victimele sectei “Cercul” şi-a lăsat fiica de 11 ani să fie exploatată sexual de către membrii grupării, arată procurorii DIICOT, într-un referat prezentat, sâmbătă, de News.ro.

Femeia a fost angajată a Universităţii de Arte din Târgu Mureş şi se ocupa de aducerea fetelor la liderul spiritual, ea devenind, în timp, “confidenta” copilelor, iar apoi le inocula ideea că, pe măsură ce se roagă mai mult, vor găsi împlinirea sexuală.

Anchetatorii DIICOT notează, în referatul prin care au cerut arestarea liderului sectei ”Cercul”, şi profilul principalei racolatoare –  Anna Nuşa Kelemen, zisă Nuşi, care, în calitate de angajat al Universităţii de Arte din Târgu Mureş, intra în contact cu majoritatea studentelor acestei universităţi. Mai mult, femeia şi-ar fi adus în sectă propria fiică, în vârstă de 11 ani la, au descoperit anchetatorii.

Ulterior, femeia a fost trimisă de membrii grupării în Germania, pentru a lucra astfel încât să poată să transfere bani către aceştia, care nu aveau alte surse de venit în afara celor obţinute prin exploatarea fetelor.

“Pe lângă faptul că erau exploatate sexual de către Apostolache Sebastian, victimele mai aveau şi obligaţia de a aduce sume de bani care să fie folosite, la comun, de către toţi membrii cercului”, arată procurorii DIICOT în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a liderilor sectei.

”Mai mult, aceleaşi măsuri de supraveghere tehnică relevă pericolul deosebit de mare al activităţilor grupului infracţional organizat, în sensul că, iniţial numita (…) este victima minoră de care inculpatul Apostolache Sebastian a profitat raportat la discernământul său diminuat, de puţina experienţă de viaţă a acesteia (aşa cum rezultă din declaraţiile persoanelor vătămate acesta era deja în casa sfântă , la vârsta de 11-12 ani) precum şi de labilitatea ei emoţional afectivă, reuşind să-i inoculeze acesteia ideea că, prin întreţinerea de relaţii sexuale cu el, în calitatea sa de maestru spiritual avea posibilitatea să progreseze spiritual, ajungând să fie perceput ca o divinitate, nu numai de către minoră, ci de către toate persoanele vătămate. Ulterior, aceeaşi persoană, (…), a dezvoltat o relaţie de dependenţă totală (mentală, afectivă, sexuală ) şi coroborat cu lipsa mamei sale din ţară, şi-a dezvoltat această dependenţă de inculpat, ajungând ca, din victimă minoră să devină racolator pentru alte tinere, ce urmau să fie prezentate apoi inculpatului”, se mai arată în documentele de anchetă.

Actrițe în roluri de prostituate

Fetele racolate, notează procurorii DIICOT, erau aduse în comuna Eremitu sau alte locaţii abia după ce acestea reuşeau să se angajeze ca actriţe şi astfel să poate susţine gruparea „Cercul” din punct de vedere material.

În discuţiile cu acestea, Nuşi, „speculând vulnerabilităţile tinerelor”, în timp, ajungea confidenta lor.

După ce le câştiga încrederea, dându-le tot timpul dreptate şi soluţii la problemele pe care le aveau, încet, încet, le  sugera că există şi o altă cale de a fi fericit în viaţa, respectiv apropierea de divinitate, iar această apropiere este posibilă doar prin orgasm.

„Astfel, tinerele erau puse să citească Biblia, scrierile acesteia fiind interpretate într-un mod unic de către Nuşa, şi zilnic, la ora 12 noaptea, acestea trebuiau să aprindă o lumânare albă în faţa căreia să se roage de 3 ori «Tatăl Nostru»  dezbrăcate complet , după care trebuiau să se masturbeze pentru a avea orgasm”, se arată în documentul citat. 

Cu cât făceau de mai mult timp acest ritual, cu atât erau mai apropiate de Dumnezeu.

Mai multe tinere din judeţul Mureş, între care minore, au fost racolate în ultimii cel puţin opt ani de o sectă numită ”Cercul”, ele fiind exploatate sexual de către liderul grupării, care a fost arestat preventiv în urma unei anchete DIICOT, în timp ce alţi membri ai grupului au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Membri sectei, între care liderul spiritual, sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată şi trafic de minori în formă continuată.

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de DIICOT, liderul spiritual al grupării se numeşte Eusebiu Sebastian Apostolache, iar ceilalţi membri cercetaţi sunt Sinoai Ildiko, Papai Marta, Birtalan Villo şi Gothard Veronika.

Procurorii susţin că dinainte de anul 2008, Apostolache, Sinoai Ildiko, Papai Marta şi suspecta K. N. A.,  au constituit un grup infracţional cu scopul a trafica persoane în special fete minore, precum eleve sau studente.

Cel considerat iniţiatorul şi liderul ”grupului infracţional organizat cu tendinţe sectare”, adică Eusebiu Sebastian Apostolache, s-a folosit de alte membre ale sectei numite ”Cercul” pentru a recruta tinerele.

”Profitând de vulnerabilitatea acestora, le-au prezentat maestrului spiritual Apostolache, care ulterior le găzduia în locuinţa în care se afla la acel moment (şi care era denumită casă sfântă). Totodată, membrii grupului profitau de autoritatea spirituală incontestabilă exercitată de către inculpatul Apostolache Sebastian în calitatea sa de <<maestru spiritual>> asupra tinerelor recrutate”, arată DIICOT.

Procurorii spun că ”aservirea victimelor faţă de inculpatul Apostolache Sebastian şi inducerea stării de deplină obedienţă a acestora s-a realizat cu ajutorul nemijlocit al suspectei K. N. A şi al inculpatelor Sinoai Ildiko şi Papai Marta, prin activitatea de recrutare a victimelor, îndoctrinarea acestora, izolarea de familie, societate, locuri de muncă, cazarea acestora în comunităţi închise, în aşa numitele  <<case sfinte>>, în condiţii precare de subzistenţă, fiindu-le interzis aproape orice contact cu alte persoane din afara cercului”.

În acest context, suspecţii ar fi exploatat atât sexual fetele, cât şi din punct de vedere material, ele ”având obligaţia de a aduce toate câştigurile sau banii obţinuţi de la părinţii acestora în locuinţa unde erau ţinute închise, sub pretextul cheltuielilor comune cu mâncarea”.

Din declaraţiile date anchetatorilor de către victime reiese că acestea primeau mâncare doar o dată pe zi, macaroane cu brânză, iar noaptea, după ritualurile sexuale, li se dădea pâine cu gem

Procurorii spun că una dintre persoanele cercetate, Birtalan Villo, a fost iniţial victimă, ea fiind racolată când avea 11 – 12 ani, iar Apostolache ”a profitat raportat la discernământul său diminuat, de puţina experienţă de viaţă a acesteia precum şi de labilitatea ei emoţional afectivă, reuşind să-i inoculeze acesteia ideea că prin întreţinerea de relaţii sexuale cu el, în calitatea sa de maestru spiritual, avea posibilitatea să progreseze spiritual”.

Astfel, liderul grupării ar fi ajuns să fie ”perceput ca o divinitate” nu numai de către minoră, ci de către toate celelalte tinere racolate.

”Ulterior, inculpata Birtalan Villo a dezvoltat o relaţie de dependenţă totală (mentală, afectivă, sexuală). Coroborat cu lipsa mamei sale din ţară, şi-a dezvoltat această dependenţă de inculpat, ajungând ca din victimă minoră să devină racolator pentru alte tinere, ce urmau să fie prezentate apoi inculpatului”, arată comunicatul de presă.

În urma percheziţiilor domiciliare care au avut loc în ultimele 48 de ore, au fost identificate şi ridicate mai multe sisteme informatice, medii de stocare a datelor informatice, numeroase pietre folosite în cadrul ritualurilor, obiecte sexuale folosite de către tinerele exploatate la ritualurile de la miezul nopţii, pungi în care toate membrele ”Cercului” erau obligate să-şi păstreze părul sau unghiile tăiate. Ar mai fi fost găsită o masă pe care Apostolache ar fi folosit-o la ritualuri, ”punând litere pe ea şi apoi cu mâna mişca un pahar în direcţia acelor litere astfel încât să se formeze diferite cuvinte  despre care susţinea că sunt mesaje de la CEHOV 1 către tinere”. Au fost ridicate şi numeroasele bileţele pe care erau scrise aceste mesaje.

Tribunalul Mureş a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile a liderului sectei, iar Papai Marta şi Sinoai Ildiko au fost plasate în arest la domiciliu. În cazul inculpatei Birtalan Villo, s-a dispus măsura controlui judiciar pe o durată de 60 de zile.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

Anunțul făcut de Roxana Nemeș. “Nu există altă soluție!”

Roxana Nemeș, artistă și fostă concurentă Survivor All Stars, a vorbit despre operație de endometrioză, boala care poate duce la infertilitate, despre durerile pe...

Trafic de droguri la Brașov. DIICOT a reținut doi inculpați

La data de 25 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă