16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCEDO dă câștig mamelor unor tineri uciși în decembrie 1989 la Timișoara

CEDO dă câștig mamelor unor tineri uciși în decembrie 1989 la Timișoara

În cauza privind evenimentele din Decembrie 1989 de la TImișoara – denumită generic „Acatrinei și alții contra României” – Curtea Europeana a Drepturilor Omului a respins o nouă cerere a Guvernului țării noastre, formulată prin agentul guvernamental Catrinel Brumar.

Guvernul solicita revizuirea deciziei de condamnare a țării noastre, pronunțată la 26 martie 2013, prin care statul român era obligat să plătească daune de 350.000 de euro urmașilor unor victime asasinate la Timișoara în decembrie 1989.

Cererea Agentului guvernamental român a invocat pretextul potrivit căruia două dintre părțile reclamante – Maria Maris si Silvia Mariuțac – decedasera în timpul desfășurării procedurii de la Curtea de la Strasbourg.

Reclamantele Maria Maris și Silvia Mariuțac își pierduseră fiii în decembrie 1989 la Timișoara, asasinați în timpul represiunii. Ștefan Maris avea 40 de ani și a fost ucis pe Calea Girocului, iar Ioan Mariuțac, de 20 de ani, a fost ucis pe treptele catedralei din Timișoara.

Trupul neînsufletit al tânărului Ion Mariuțac a fost aruncat în groapa comună din cimitirul săracilor din Timișoara, fiind descoperit după circa trei săptamâni de familie și prieteni.

Cele mai citite

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...
Ultima oră
Pe aceeași temă