21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialIncendiul din Colectiv. Copiii rămași orfani, după moartea mamei lor, vor fi...

Incendiul din Colectiv. Copiii rămași orfani, după moartea mamei lor, vor fi crescuți de mătușă. Ce măsuri ia statul

Patru frați minori, din cinci copii rămași orfani, după ce mama lor, care muncea la negru în clubul Colectiv, a murit în incendiul de vineri seară, vor fi crescuți de mătușa lor, care îi va lua în plasament, a anunțat Ministerul Muncii. Totodată, ei vor primi de la stat o alocație de 600 de lei pe lună. 

Totodată, Ministerul Muncii va acorda 5.000 de lei familiei, ca ajutor de urgență și o va ajuta și pe sora majoră, mai susțin autoritățile. 

Citește și: Cinci copii au rămas orfani, după ce mama lor, care lucra la negru în Colectiv, a murit în incendiu

Familia femeii povestea, sâmbătă, la Digi 24, că ea era angajată la negru şi că primea 100 de lei pe zi, iar vineri seară a mers la muncă în locul unei alte colege.

“Erau mai multe fete pe care le trimitea cu rândul. Şi ea se număra printre ele. În acea zi, nu trebuia să fie ea. Colega ei a sunat-o şi i-a spus: “Te rog frumos, poţi să îmi faci în loc, că eu mă simt foarte rău? Şi atunci ea a mers”. 

“A preferat pentru un milion să meargă acolo pentru că este prea amărâtă. Vă daţi seama: soţul decedat, o mamă decedată, un tată paralizat la pat şi cinci copii. Avea 38 de ani. Şi copiii minori toţi. Cei mai mici sunt în vârstă de 11 ani, gemeni”, a mai spus familia. 

30 de persoane au murit în urma incendiului de vineri seară, din clubul Colectiv din Capitală. Printre morți, se aflăși doi chitariști ai formației ”Goodbye to Gravity”, care își lansa cel de-al treilea album. România se află în cea de-a treia zi de doliu național. 

 

 

 

Cele mai citite

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă