13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialCel mai mare curs de resuscitare din România. 10.000 de participanți

Cel mai mare curs de resuscitare din România. 10.000 de participanți

Peste zece mii de oameni au participat sâmbătă, pe Arena Naţională, la cel mai mare curs de resuscitare, însă, România nu a reuşit să doboare recordul stabilit de Germania de 11.840 de participanţi. 

La evenimentul din Capitală au participat 10.175 de oameni, iar pentru intrarea în Cartea Recordurilor era nevoie de minimum 11.900 de persoane. 

"Avem un număr impresionant de oameni care vor şti să execute corect manevre salvatoare de viaţă şi nu numai. Vom schimba atitudinea. Atunci când omul ştie ce trebuie să facă, se va opri lângă o persoană aflată la nevoie şi îi va acorda primul ajutor", a declarat managerul general al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, Alis Grasu, în debutul evenimentului. 

Actualul record a fost stabilit pe 17 septembrie 2013, în Germania, unde 11.840 de cursanţi au învăţat simultan procedurile de resuscitare. 

Participanţii la evenimentul intitulat "Record pentru viaţă – 110 ani de salvare a vieţii" au învăţat cum să facă evaluarea unui pacient, să recunoască stopul cardio-respirator, să aplice compresiile toracice şi ventilaţia, la sesiunea de resuscitare au participat aproximativ 600 de instructori. 

Alături de personal medical, fiecare participant a aplicat pe un manechin procedura standard de 30 de compresii cardiace şi două insuflări pulmonare. 

Cursul a fost organizat de Asociaţia Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), în contextul împlinirii a 110 ani de la înfiinţarea Ambulanţei. 

La eveniment au participat primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, consilierul prezidenţial Loreta Păun, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, secretarul de stat în MS Corina Pop, coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa. 

Cele mai citite

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU