15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialCele mai grave accidente rutiere

Cele mai grave accidente rutiere

Şoferul şi trei pasageri ai unei autoutilitare au fost răniţi, după ce maşina în care circulau a intrat în coliziune cu un TIR, pe 13 martie 2016, pe raza localităţii Ileanda din judeţul Sălaj.

"Şoferul unui TIR a pierdut controlul autovehiculului, într-o curbă la stânga, TIR-ul intrând în coliziune cu o autoutilitară. Patru persoane din autoutilitară, respectiv şoferul şi trei pasageri, au avut de suferit în urma impactului, doi fiind răniţi grav şi doi uşor. Accidentul a avut loc pe DN 1C, pe raza localităţii Ileanda", a declarat, pentru AGERPRES, Maria Cristea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. Potrivit sursei citate, traficul a fost blocat aproximativ o oră.

Cel mai grav accident rutier produs în ultimii 5 ani a avut loc la 16 august 2015, în urma căruia au murit şase persoane, după ce o maşină s-a ciocnit de un cap de pod, pe raza localităţii Ardud, Satu Mare.

* * *

De la începutul anului 2016, s-au produs o serie de astfel de evenimente rutiere soldate cu victime:

12 martie 2016 – Două persoane au murit în urma coliziunii a trei autoturisme pe DN2 (E85), care a avut loc în zona localităţii Bogdan Vodă, situată la 67 km de municipiul Bacău. O femeie în vârstă de 56 de ani a murit pe loc în urma impactului, iar un bărbat de 57 de ani a decedat imediat ce a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Bacău, unde a fost transportat de echipajul unei ambulanţe.

10 martie 2016 – un accident rutier s-a produs pe o stradă din Cluj-Napoca, prin coliziunea dintre o autocisternă şi un autobuz. Şase persoane, între care doi copii minori, au fost rănite.

27 februarie 2016 – un accident rutier s-a produs pe DN11, în zona comunei Sănduleni, judeţul Bacău şi s-a soldat cu moartea unui tânăr de 22 de ani şi rănirea gravă a altor patru persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani. Autoturismul în care se aflau a intrat în coliziune cu autocar.

11 februarie 2016 – un accident rutier s-a produs pe şoseaua Giurgiului din Capitală, o femeie fiind lovită mortal de un autoturism, în timp ce şoferul parca maşina.

5 februarie 2016 – un grav accident rutier produs pe DN 1, la Strejnic, judeţul Prahova, în care au fost implicate un TIR şi un autocar, s-a soldat cu 5 morţi şi 28 de răniţi. Autocarul, în care se aflau 33 de oameni, a intrat în coliziune cu o autobasculantă încărcată cu nisip, din primele cercetări reieşind că de vină pentru producerea accidentului ar fi şoferul autocarului. La faţa locului s-a intervenit cu 22 de ambulanţe ale SAJ şi SMURD.

3 februarie 2016 – un accident rutier grav s-a produs pe podul Băneasa, în zona IKEA, în urma căruia au fost rănite patru persoane, între care doi copii de 5 şi 6 ani. Accidentul s-a produs din cauza unui şofer care a pierdut controlul volanului autoturismului în care se afla şi a intrat într-o maşină care venea din sens opus.

27 ianuarie 2016 – patru persoane au murit şi una a fost grav rănită într-un accident rutier pe DN 10 Buzău-Braşov, pe raza localităţii buzoiene Vipereşti, autorul accidentului fiind un şofer în vârstă de 71 de ani, care a intrat pe cotrasens.

24 ianuarie 2016 – un grav accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme s-a produs în zona Podului Străuleşti din Capitală şi s-a soldat cu şase răniţi. Un autovehicul marca BMW, care circula dinspre Bucureştii Noi spre restaurantul Doi Cocoşi, a pierdut controlul la aproximativ 100 de metri după Podul Străuleşti, intrând pe contrasens şi lovind alte două autoturisme, o Dacia Duster şi un Chevrolet.

21 ianuarie 2016 – trei persoane au fost rănite într-un accident de circulaţie produs pe raza localităţii Turţ, judeţul Satu Mare.
21 ianuarie 2016 – o persoană a fost rănită într-un accident rutier din Drobeta Turnu Severin, produs la intersecţia Bulevardului Tudor Vladimirescu cu strada George Coşbuc, din cauza vitezei excesive.

20 ianuarie 2016 – o persoană a murit şi una a fost rănită, în municipiul Giurgiu, după ce maşina în care se aflau a intrat într-un autocamion cu remorcă pe DN 5 Giurgiu-Bucureşti şi a fost acroşată totodată de un alt autoturism care venea din spate.

18 ianuarie 2016 – o persoană a fost rănită într-un accident în care au fost implicate un microbuz şi un autoturism, pe Podul Grant din Capitală.
18 ianuarie 2016 – trei persoane au fost rănite în urma coliziunii dintre două maşini, în judeţul Sibiu, pe Drumul Naţional 14, la Slimnic.

16 ianuarie 2016 – un bărbat a decedat, într-un accident pe DN 1D, la ieşirea din Albeşti spre Ciorani, după ce maşina pe care o conducea s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului.
16 ianuarie 2016 – un tânăr a murit, iar alţi trei au fost grav răniţi, după ce automobilul cu care călătoreau a intrat într-un copac, pe DJ 220, pe raza localităţii buzoiene Cochirleanca.

15 ianuarie 2016 – o persoană a murit şi alte două au fost rănite, pe DN1, la ieşirea din Alba Iulia, spre Sebeş, într-un accident care a implicat un autotren şi două autoturisme.

14 ianuarie 2016 – un tânăr de 25 de ani a murit şi alte patru persoane au fost rănite, în accidente rutiere produse în judeţul Olt.

11 ianuarie 2016 – patru persoane au fost rănite într-un accident pe drumul care face legătura între municipiul Târgu-Jiu şi localitatea Dobriţa.

10 ianuarie 2016 – trei persoane au murit şi alte patru au fost rănite, într-un accident rutier produs în comuna Curtişoara, la câţiva kilometri de municipiul Slatina, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat peste fundaţia unei case.

9 ianuarie 2016 – trei persoane au fost rănite la Hârşova, după ce o maşină a Poliţiei, care se deplasa de la Bucureşti la Constanţa, a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sens opus.

7 ianuarie 2016 – un bărbat, cetăţean francez, şi o femeie au fost răniţi într-un accident rutier produs pe DN 2, în zona localităţii Obrejiţa, judeţul Vrancea.

4 ianuarie 2016 – o persoană a decedat, iar alte trei au fost rănite, în urma unui accident rutier produs pe DN 2, pe raza localităţii buzoiene Limpeziş, după ce un autoturism oprit în afara părţii carosabile a fost lovit din spate de un altul.

3 ianuarie 2016 – o persoană a murit şi alte şase au fost rănite pe DN 17, în localitatea Şieu Măgheruş din judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce şoferul unui autoturism a încercat să efectueze o depăşire, moment în care a acroşat maşina aflată în faţa sa, după care a ciocnit o altă maşină care circula regulamentar din sens opus

Cele mai citite

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă