6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCelulă de criză la nivelul MAE, pentru românii din Fâșia Gaza

Celulă de criză la nivelul MAE, pentru românii din Fâșia Gaza

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a creat o celulă de criză ca să-i ajute pe românii aflați în Fâșia Gaza, pe fondul conflictului israeliano-palestinian, conform unui comunicat remis redacției.

”Membrii Celulei de criză, reprezentanți MAE și ai instituțiilor competente în domeniu monitorizează situația din zonă, sunt  în contact permanent cu autorităţile locale și efectuează toate demersurile pentru coordonarea activităţilor la fața locului. În această acțiune sunt implicate toate misiunile diplomatice şi consulare ale României din zonă. Suplimentar, din Centrala MAE s-a decis trimiterea unor echipe consulare dotate cu mijloace mobile de acordare a asistenţei consulare pentru cetăţenii români aflați în Fâșia Gaza”, arată Ministerul de Externe.

În 8 iulie, MAE a emis o avertizare de călătorie în Israel și Teritoriile Palestiniene. Românilor li se recomandă să își anunțe prezența la misiunile diplomatice din zonă, fie prin aplicația „Călătoreşte în siguranţă”, fie prin anunțarea la Ambasada României în Statul Israel (email: consul_romania@bezeqint.net, office_romania@bezeqint.net sau tel. 00972-54 5643279). sau la Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah–Palestina (email: romofficeramallah@gmail.com sau tel. 00972 549 209152).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă