22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCerere de arestare pentru Sergiu Luncinshi, fiul fostului președinte al R. Moldova

Cerere de arestare pentru Sergiu Luncinshi, fiul fostului președinte al R. Moldova

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a formulat o cerere de arestare pe numele lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, informează B1 TV. 

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) va lua în dicuție, joi, solicitarea procurorilor, după ce la începutul acestei luni instanţa a decis că Sergiu Lucinschi poate fi cercetat sub control judiciar, iar DNA a contestat decizia. 

Citește și: INTERCEPTĂRI. Cum l-a presat Lucinschi pe omul de afaceri Alexandru Horpoș ca să-i dea banii: ”Să stai tu undeva, uite la Copos, să stai şapte ani din viaţa asta scurtă”

Lucinschi Junior este acuzat de trafic de influenţă şi de şantajarea unui om de afaceri căruia i-ar fi cerut 4 milioane de euro ca să îl scape de anchete penale în dosare instrumentate de DIICOT. 

Citește și: Ginerele lui Băsescu şi fiul lui Lucinschi: un şantaj de 4.000.000 de euro

În aceeaşi cauză, Constantin Comăneanu, ofițer de poliţie din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) este arestat preventiv.

Cele mai citite

Carambol pe DN 1, la Bărcănești! Traficul spre București este blocat

Traficul pe drumul naţional DN 1, la Bărcăneşti, pe sensul către Capitală, este blocat și deviat, în urma unui accident în care au fost...

Prins în flagrant în timp ce transporta o cantitate de  100 grame substanțe psihoactive

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea pe...

Zelenski, îngrijorat de alegerile din SUA. “Unele mesaje ridică semne de întrebare”

Președintele Volodymyr Zelenski a declarat luni, într-un interviu acordat în exclusivitate la Kiev, pentru Reuters, că aliaților occidentali ai Ucrainei au nevoie de prea...
Ultima oră
Pe aceeași temă