10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDeputații au dat verde cererii DNA pentru arestarea lui Nicolae Păun

Deputații au dat verde cererii DNA pentru arestarea lui Nicolae Păun

UPDATE 15.40: Deputatul Nicolae Păun poate fi reținut și arestat preventiv, au decis, miercuri, deputații. Ei au aprobat cu 166 de voturi pentru cererea DNA, în dosarul în care Păun este cercetat pentru trafic de influență și deturnare de fonduri. 

UPDATE 15.05: Deputații au început, miercuri, votul, asupra cererii Direcției Naționale Anticorupție, pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Nicolae Păun, potrivit Agerpres. Votul este secret cu bile. 

Deputaţii nu au putut să voteze săptămâna trecută cererea de arestare a deputatului din lipsă de cvorum. Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat miercurea trecută doar cererea DNA de încuviinţare a reţinerii acestuia. 

Marţea trecută, deputatul Nicolae Păun le-a solicitat colegilor săi, printr-o declaraţie de presă, să voteze conform propriei conştiinţe şi principiilor morale în cazul cererii de ridicare a imunităţii sale şi şi-a cerut iertare faţă de procurori şi faţă de Parlament că “a avut ieşiri” care nu îl definesc şi despre care spune că “erau doar simple vorbe spuse la supărare”, nebănuind că are telefonul ascultat. 

Citește și: Deputatul Nicolae Păun cere iertare procurorilor despre care spunea că vrea să-i omoare

Parlamentarii au încuviinţat, săptămâna trecută, cererea DNA de reţinere a deputatului Partidei Romilor Nicolae Păun. Decizia a fost luată cu 128 voturi „pentru”, 78 „împotrivă” şi 20 de voturi au fost anulate, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi deturnare de fonduri. Cu toate acestea, solicitarea de arestare a lui Păun a fost amânată, ședința fiind suspendată din lipsă de cvorum. Biroul Permanent urmează să stabilească când va fi reluată procedura.

Deputatul Nicolae Păun i-a cerut ajutorul deputatului Mădălin Voicu pentru a-i deschide uși la Ministerul Finanțelor ( la ministrul Teodorovici) și la ANAF (la Gelu Diaconu, șef ANAF, și la adjunctul acestuia, Mihai Vătășescu) ca să se oprească punerea în aplicare a plății impozitelor pe venit și a contribuțiilor la asigurările de sănătate pe salariile și alocațiile care, pe hârtie, ar fi fost plătite unor romi defavorizați. Gelu Diaconu și Mihai Vătășoiu sunt urmăriți penal pentru că au dat două decizii de suspendare a taxelor și impozitelor datorate statului de romii lui Păun.

Citește și: DNA a extins urmărirea penală în cazul deputatului Nicolae Păun

 Banii delapidați – circa 27 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 6.000.000 de euro – proveneau în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile și din cofinanțarea asigurată de la bugetul de stat, bani destinați pentru două proiecte derulate de Asociația Partida Romilor Pro-Europa, unde președinte este Nicolae Păun. Cele două proiecte urmau să-i ajute pe romii defavorizați să-și găsească locuri de muncă sau să-și deschidă o afacere.

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă