23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCererea de graţiere a lui Ridzi, analizată de Administraţia Prezidenţială

Cererea de graţiere a lui Ridzi, analizată de Administraţia Prezidenţială

Administraţia Prezidenţială urmează să analizeze dosarul primit, joi, din partea soţului fostului ministru Monica Iacob Ridzi, pentru a se stabili dacă acesta îndeplineşte condiţiile de înregistrarea ca şi cerere de graţiere, informează Mediafax.

Dosarul care cuprinde cinci bilbliorafturi urmează să fie analizat, pentru a se stabili dacă poate fi înregistrat ca şi cerere de graţiere, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi: Monica Iacob Ridzi vrea să fie graţiată

Conform procedurilor, în cazul în care acesta va fi înregistrat la Administraţia Prezidenţială, va merge la Ministerul Justiţiei, care trebuie să dea un aviz privind cererea de graţiere a Monicăi Iacob Ridzi.

Soțul Monicăi Iacob Ridzi, Tiberiu Iacob Ridzi, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a depus o cerere de grațiere în numele fostului ministru, document în care au fost invocate atât starea de sănătate a acesteia, cât şi situaţia celor doi copii ai cuplului.

Tiberiu Iacob Ridzi a precizat că a depus cererea de graţiere joi, aceasta fiind bazată pe două considerente – unul umanitar şi unul medical.

Mai exact, Monica Iacob Ridzi a invocat în cererea de a părăsi Spitalul Penitenciar Jilava faptul că are doi copii, respectiv o fetiţă de un an şi şapte luni şi un băiat în vârstă de cinci ani. În acest sens, fostul demnitar a depus documente legate de starea de sănătate a celor doi, dar şi acte privind sănătatea părinţilor şi a socrilor ei.

De asemenea, în susuţinerea cererii de graţiere, fostul ministru a depus mai multe documente, între care şi o dovadă că suferă de o boală hematologică, iar din cauza imunităţii scăzute, orice infecţie pe care ar putea să o ia în penitenciar i-ar putea fi fatală.

Soţul Monicăi Iacob Ridzi a adăugat, referitor la faptul că preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că nu va graţia niciodată politicieni corupţi, că fostul ministrul “nu a fost condamnată pentru fapte de corupţie, iar prejudiciul a fost recuperat din sechestrul pus pe averea familiei”.

“Abuzul în serviciu este asimilat faptelor de corupţie. Nu a fost condamnată pentru că ar fi dat sau ar fi primit bani pe nedrept. E o diferenţă de nuanţă. Aş face o paralelă şi aş spune că nu este acelaşi lucru să comiţi infracţiunea de crimă cu premediare şi cea de ucidere din culpă”, a conchis Tiberiu Iacob Ridzi.

Cele mai citite

România trece la ora de vară. În cât timp se adaptează organismul la noua schimbare

România trece la ora de vară în acest weekend, moment așteptat de milioane de români. Mai concret, în data de 31 martie (sâmbătă spre...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă