8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCererea de încuviințare a arestării preventive a lui Hrebenciuc, în noul dosar...

Cererea de încuviințare a arestării preventive a lui Hrebenciuc, în noul dosar în care este urmărit penal de DNA, a sosit la Camera Deputaților

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să dezbată astăzi cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de încuviinţare a arestării a deputatului PSD Viorel Hrebenciuc în noul dosar în care este urmărit penal de DNA. Cererea procurorilor a sosit la Camera Deputaților, fiind trimisă de către președintele acestui for legislativ, Valeriu Zgonea, Comisiei juridice, informează Mediafax.

Zgonea a declarat că a primit cererea de încuviințare a arestării preventive pentru Viorel Hrebenciuc.

Președintele Camerei a precizat că a trimis această cerere Comisiei juridice, care are termen pentru întocmirea raportului tot trei zile, ca și în cazul primei solicitări în care este vizat Viorel Hrebenciuc.

După ce Comisia juridică întocmește raportul, mai este un termen de cinci zile până se întrunește plenul pentru a da votul în privința ridicării imunității lui Hrebenciuc.

”A venit un nou dosar, eu am citit numai cererea ministrului Justiţiei care este înaintată, dosarul are 10 file, se cere arestarea domnului Hrebenciuc pentru trafic de influenţă, folosirea… nu ştiu mai mult”, a precizat Zgonea.

El a arătat că, la fel ca şi în cazul Diniţă, şi în cazul primului dosar în care se cere arestarea preventivă a lui Hrebenciuc şi Ioan Adam, termenul este de trei zile pentru Comisia juridică şi apoi încă cinci zile pentru plen.

”Datele sunt strict legate de procedura văzută şi în cazul Diniţă şi în celălalt dosar. În trei zile comisia este obligată să facă raportul. Eu am trimis acest dosar azi la Comisia juridică. Părţile implicate, parlamentarii din Comisia juridică, pot să citească şi în cinci zile sunt obligat să-l pun pe ordinea de zi”, a mai arătat Zgonea.

El a adăugat că pentru primul dosar de arestare preventivă pentru Hrebenciuc şi Adam aşteaptă raportul până miercuri noapte şi va convoca Biroul permanent joi, în cazul în care acest raport este depus, pentru a stabili şedinţa de plen pentru lunea viitoare, la ora 15.00

Zgonea a explicat ulterior că, de fapt, a venit o completare la solicitarea de încuviințare a arestării preventive a lui Viorel Hrebenciuc.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc este urmărit penal de procurorii DNA, într-un nou dosar, în care este acuzat de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi cumpărare de influenţă.

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă