12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCererea de revocare a arestului depusă de Mircea Băsescu se judecă pe...

Cererea de revocare a arestului depusă de Mircea Băsescu se judecă pe 15 iulie

Mircea Băsescu află pe 15 iulie dacă va fi eliberat. Apărătorii fratelui preşedintelui au cerut judecarea mai devreme a solicitării de revocare a arestării preventive, informează B1Tv. 

În schimb, cererea lui Marian Căpăţână – arestat în dosarul de trafic de influenţă al lui Mircea Băsescu – de înlocuire a măsurii preventive a fost respinsă, joi, de Tribunalul Bucureşti, hotărârea nefiind una definitivă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

”Am depus cererea de preschimbare a termenului de judecată pentru judecarea cererii de revocare a arestării preventive. Mergem la DNA să solicităm niște probe”, a declarat avocatul lui Mircea Băsescu.

Avocatul Nelu Taşcă a spus că din expertiza tehnico-criminalistică rezultă că nu au fost alterate sau modificate copiile de pe înregistrările audio-video făcute de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, şi transmise procurorilor.

Taşcă preciza că din obiectele depuse de familia Anghel pentru expertiză, erau funcţionale doar ceasul şi două stickuri de memorie, dar cu acestea nu s-a făcut nicio înregistrare.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost duşi, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde procurorii le-au prezentat rezultatul expertizei tehnico-criminalistice făcute în cazul înregistrărilor audio-video depuse de Florin Anghel ca probe împotriva fratelui preşedintelui.

Tot marţi, procurorii DNA le aduc la cunoştinţă celor doi că au fost puse sechestre pe averile lor. În cazul lui Mircea Băsescu a fost pus sechestru pe bunuri mobile şi imobile până la suma de 600.000 de euro, au precizat sursele citate.

Mircea Băsescu şi Marian Căpățână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă