11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialNici luni, deputații nu au putut vota cererea DNA de urmărire penală...

Nici luni, deputații nu au putut vota cererea DNA de urmărire penală a lui Eugen Bejinariu, din lipsă de cvorum

UPDATE 15,30: Plenul Camerei Deputaţilor în care urma să fie votată cererea DNA de urmărire penală a fostului ministru PSD Eugen Bejinariu a fost suspendat, luni, din lipsă de cvorum, după ce şi săptămâna trecută şedinţa nu s-a putut desfăşura tot din lipsă de cvorum, informează News.ro.

Lista de şprezenţă a fost semnată de 70 de deputaţi, iar în sală s-au aflat doar 63 de parlamentari. Oricum, pentru ca şedinţa să se poată desfăşura era necesară prezenţa a cel puţin 177 de deputaţi.

Nici în urmă cu o săptămână plenul convocat pentru dezbaterea şi votul la cererea DNA nu s-a putut reuni, tot din lipsă de cvorum, atunci fiind prezenţi 130 de parlamentari.


Cererea DNA privind efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului Eugen Bejinariu, acuzat de abuz în serviciu în dosarul ‘Microsoft 2’, urmează să fie dezbătută şi votată luni de plenul Camerei Deputaţilor.

Este pentru a doua oară când solicitarea DNA se află pe ordinea de zi a Camerei, săptămâna trecută şedinţa de plen fiind suspendată din lipsa cvorumului.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil cererea DNA privind efectuarea urmăririi penale în cazul lui Eugen Bejinariu, fiind înregistrate 11 voturi ‘pentru’, cinci ‘împotrivă’, două abţineri şi patru voturi anulate.

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Eugen Bejinariu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003 – 2004, în legătură cu săvârşirea, pe vremea în care a deţinut funcţia ministerială, a infracţiunii de abuz în serviciu, în forma continuată, în dosarul ‘Microsoft 2’.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă