13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialCetățenii români blocați în Gaziantep, din cauza condiţiilor meteo extreme, au...

Cetățenii români blocați în Gaziantep, din cauza condiţiilor meteo extreme, au ajuns în România

Ministerul Afacerilor Externe informează că grupul de cetățeni români blocați în Gaziantep, ca urmare a anulării curselor aeriene din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, au ajuns în România joi.

Potrivit unui comunicat al MAE, Ambasada României la Ankara a ținut permanent legătura cu un cetățean din cadrul grupului și cu un reprezentant al operatorului aerian, pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt respectate drepturile. La acest moment, la ambasada României la Ankara nu mai sunt înregistrate solicitări de asistență consulară, arată ministerul.

În context, Ministerul Afacerilor Externe reiterează atenționările de călătorie, emise în ultima perioadă, adresate cetățenilor români care se află sau călătoresc în străinătate, referitoare la înrăutățirea severă a condițiilor meteorologice.

Informațiile referitoare la condițiile meteorologice și restricțiile de circulație impuse de autoritățile străine sunt actualizate și postate constant pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe, la rubrica "Sfaturi și alerte de călătorie"—http://www.mae.ro/travel-alerts.

Ministerul Afacerilor Externe a informat, miercuri, că 16 persoane de cetățenie română se aflau, în acel moment, blocate la Gaziantep, Turcia, ca urmare a anulării curselor aeriene din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...
Ultima oră
Pe aceeași temă