Un raport al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, dat luni publicităţii, anunţă că nu s-a depistat carne de cal în chifetelele comercializatr în restaurantul Ikea România, potrivit b1ro.
Chiftelele au fost retrase, pe 25 februarie, după ce s-a găsit carne de cal în compoziţia acestor produse comercializate la Ikea Cehia.
“Inspectorii ANSVSA, în condiţiile absenţei unei notificări oficiale prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, s-au autosesizat şi au prelevat probe atât din chifteluţe, cât şi din alte produse din carne, comercializate de către magazinul IKEA din România. Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară a finalizat analizele pentru respectivele produse, iar rezultatul a fost negativ pentru carne de cal”, se arată într-un comunicat ANSVSA.
O decizie similară a fost anunţată şi în Bulgaria. Agenţia bulgară pentru securitate alimentară a anunţat că produsele din carne vândute de către gigantul suedez nu conţin carne de cal.