6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialChiuariu: Nu m-am gândit să îmi dau demisia de la Senat

Chiuariu: Nu m-am gândit să îmi dau demisia de la Senat

Tudor Chiuariu a declarat, vineri, că nu are de gând să-şi dea demisia din Senat în urma trimiterii sale în judecată şi că este nevinovat, relatează Mediafax

Chiuariu susţine că nu el a semnat contractul despre care vorbesc anchetatorii, nu l-a negociat şi nici nu a stabilit el suma pentru asistenţa juridică.

"Nu m-am gândit să-mi dau (demisia din Senat, n.r.)", a spus Tudor Chiuariu, înainte de începerea şedinţei de judecată a primului termen din dosarul retrocedării ilegale de păduri, în care senatorul este acuzat de trafic de influenţă.

Citeşte şi: Dosarul retrocedărilor de păduri: Viorel și Andrei Hrebenciuc, Adam și Chiuariu, trimiși în JUDECATĂ

Despre contractul de asistenţă juridică despre care procurorii spun că a fost semnat pentru a ascunde faptul că ar fi primit o sumă mare de bani pentru intervenţii privind retrocedarea în cazul lui Gheorghe Paltin Sturdza, Chiuariu a spus că era un contract de asistenţă juridică la fel ca oricare altul. 

"Nu am stabilit eu valoarea şi nu-mi mai aduc aminte, sunt evenimente de acum cel puţin doi ani. Am fost surprins, mai ales că urmărirea penală în acest dosar este de peste un an de zile şi eu am fost chemat acum o săptămână. M-am întâlnit cu Paltin Sturdza. Este un contract de asistenţă juridică şi am încercat să vedem dacă el mai este în vigoare, pentru că era încheiat de mandatarul domnului Sturdza", a precizat Chiuariu.

Citeşte şi: Ioan Adam şi-a dat demisia din Parlament

Senatorul a explicat şi care a fost obiectul dosarului de asistenţă juridică, pentru care, susţin procurorii, ar fi cerut trei milioane de euro.

"Până la acest moment, şi cu atât mai mult acum doi ani, exista o hotărâre judecătorească executorie pe care toată lumea trebuia să o respecte şi să o pună în executare. Ăsta a fost obiectul contractului de asistenţă juridică de care am vorbit", a spus Chiuariu.

Primul termen în dosarul retrocedărilor de păduri are loc vineri, când sunt verificate, în procedură de cameră preliminară, măsurile preventive dispuse faţă de unii dintre inculpaţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă