15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialCinci cetăţeni somalezi, prinşi când încercau să intre ilegal în România. Unde...

Cinci cetăţeni somalezi, prinşi când încercau să intre ilegal în România. Unde plănuiau să ajungă

Cinci cetăţeni somalezi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, au fost prinşi, miercuri seară, de poliţiştii de frontieră, în timp ce încercau să intre ilegal în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen, informează Mediafax.

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, cele cinci persoane au fost descoperite în zona localităţii de frontieră Corjăuţi, judeţul Botoşani, fără a avea asupra lor documente de identitate.

Cei cinci somalezi, dintre care patru bărbaţi şi o femeie sunt solicitanţi de azil în Ucraina. Ei le-au spus poliţiştilor de frontieră români că au trecut ilegal graniţa cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În baza acordului de readmisie încheiat de România cu Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Poliţiştii de frontieră români fac cercetări în acest caz pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă