13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCinci traficanți de etnobotanice din Oradea, arestați. 100 de consumatori, audiați la...

Cinci traficanți de etnobotanice din Oradea, arestați. 100 de consumatori, audiați la DIICOT

Procurorii și polițiștii de la departamentele de combatere a criminalității organizate din Oradea au spart o grupare de traficanți de etnobotanice.Cinci membrii ai acesti rețele au fost arestați de Tribunalul Bihor.

”În cauză au fost efectuate 4 percheziţii domicilare pe raza municipiului Oradea şi o acţiune flagrantă, ocazie cu care a fost găsită cantitatea de 5,4 kg materie vegetală cu efect psihoactiv.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2013,  inculpaţii constituiţi într-un grup infracţional organizat în scopul comiterii unor infracţiuni de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au procurat de pe teritoriul Ungariei diferite cantităţi de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive pe care le-au comercializat pe raza municipiului Oradea.

În cauză au fost identificate aproximativ.100 de persoane care consumau astfel de substanţe şi care urmează să fie audiate de procurori.

Procurorii D.I.I.C.O.T  – S.T Oradea au dispus măsura reţinerii faţă de cei cinci inculpaţi iar Tribunalul Bihor a luat măsura arestării preventive cu privire la aceştia”.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi  Protecţie Internă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă