10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialCine este Alin Trăşculescu, PRIMUL parlamentar român prins în flagrant de DNA...

Cine este Alin Trăşculescu, PRIMUL parlamentar român prins în flagrant de DNA în timp ce lua MITĂ

Alin Silviu Trăşculescu, în vârstă de 38 de ani, de profesie inginer, se află la primul mandat de deputat şi este candidat pentru cel de-al doilea mandat la alegerile de luna viitoare (în colegiul 5 Mărăşeşti).

A candidat de două ori, fără succes, la funcţia de primar al oraşului Focşani (în 2008 şi 2012). Realitatea Tv susţine, citând surse politice, că Trăşculescu, actual lider al PDL Vrancea, şi-ar fi negociat, în această perioadă, o posibilă trecere în tabăra USL, potrivit Hotnews.ro.

Citeşte şi:

Deputatul PDL Alin Trăşculescu, prins în timp ce lua MITĂ, ELIBERAT din arestul poliţiei

Deputatul PDL Alin Trăşculescu, ACUZAT că a cerut 150.000 de euro MITĂ, pentru a interveni la Guvern

S-a născut la 04.09.1974 în Odobeşti (Vrancea), este căsătorit şi are doi copii.  Alin Trăşculescu este de profesie inginer (a absolvit Universitatea “Transilvania” Braşov, Facultatea de Mecanică, Specializarea Autovehicule Rutiere).

În perioadă 1998-2001 a fost inginer, apoi administratorul S.C TSGM Dollar Prod SRL Focşani (2001-2002) şi director de vânzări la SC Scorpion Exim SRL Focşani (2002-2004). În perioada 2004-2008 a fost directorul Registrului Auto Român, Reprezentanţa Vrancea.

În iunie 2008, Trăşculescu a fost ales consilier local şi viceprimar al Focşaniului, însă a renunţat la aceste funcţii pentru un loc în Parlament.

În legislatură 2008-2012, Trasculescu a avut 27 de iniţiative legislative (patru dintre ele transformându-se în legi), 20 de luări de cuvânt în plen şi 5 întrebări şi interpelarari.

Potrivit declaraţiei de avere, Trasculescu nu deţine clădiri sau terenuri, ci doar trei autoturisme, precum şi bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 35 de mii de euro. El are şi un credit de 11 mii de euro la Banca Unicredit Ţiriac din Focşani, contractat în 2006 şi scadent în 2016.

În anul 2011, Alin Trăşculescu a realizat, potrivit declaraţiei de avere, doar venituri din salariul de deputat (63.634 lei). Soţia sa, Anamaria Trăşculescu, a realizat, de asemenea, doar venituri din salariu (42.000 lei) fiind angajată la Banca Unicredit Ţiriac Bucureşti.

Potrivit CV-ului sau, deputatul vorbeşte fluent limba engleză şi are trecute, la capitolul “Calităţi”, “abilităţi de negociere şi lucru în echipă, rezistentă la stres şi efort, dinamism şi perseverenţă”.

Cele mai citite

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă