10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCine este Luiza Căzănescu, femeia care a atacat OUG 14 în instanţa...

Cine este Luiza Căzănescu, femeia care a atacat OUG 14 în instanţa de contencios. Căzănescu: Domnule Iordache, fiţi bărbat şi promovaţi OUG 13. Oamenii de afaceri români sunt distruşi, li se înscenează dosare în justiţie

Luiza Căzănescu, femeia care a atacat la Secţia de contencios a Curţi de Apel Bucureşti OUG 14, este judecată de Curtea de Apel Ploieşti pentru complicitate la abuz în serviciu. Totodată, Căzănescu a participat şi la dezbaterea organizată de fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, pe tema modificării Codurilor penale. În cadrul evenimentului, femeia i-a cerut şefului de atunci al Justiţiei să promoveze Ordonanţa 13, care dezincrimina mai multe fapte de corupţie. 

“Mă numesc Luiza Căzănescu, sunt absolventă de drept şi fostă patroană a unei firme din asigurări pe care am fost nevoită să o închid. (…) Vă rog, domnule ministru, să fiţi bărbat de stat, să promovaţi aceste ordonanţe de urgenţă, să vă gândiţi la populaţie. Să ştiţi că oamenii de afaceri români au fost distruşi, li s-au înscenat dosare în justiţia din România. Să promovaţi aceste ordonanţe în regim de urgenţă. Să daţi pe urmă şi amnistie. Să ţineţi şi cu populaţia. Eu ştiu ce vorbesc. Am avut 800 de dosare civile si 46 de dosare penale, mi s-au inventat tot felul de mizerii”, a spus femeia de la dezbaterile organizate de Ministerul Justiţiei.


Citeşte şi: VIDEO. Proteste la dezbaterea publică privind ordonanţele de graţiere şi de modificare a codurilor penale. Becali spune despre grațiere că este ”un proiect șmecheresc”. Ministrul Iordache a plecat de la dezbatere fără a puncta concluziile întâlnirii

 

Ministerul Justiţiei a organizat, luni, o dezbatere pe tema ordonanţelor de urgenţă care vizează legea graţierii şi modificarea Codurilor Penale. La consultări s-au înscris peste 200 de persoane, iar prezenţa jurnaliştilor este permisă, deşi, iniţial, s-a anunţat că aceştia nu vor avea acces la discuţii. Dezbaterea are loc la o zi după ce, cel puţin 50.000 de oameni au protestat în Bucureşti şi în ţară împotriva celor două proiecte pe tema justiţiei. 


Luiza Căzănescu a fost trimisă în judecată de DNA în anul 2010 pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată şi calificată, ea fiind condamnată în iulie 2016 de Tribunalul Târgovişte la 3 ani şi 2 luni închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă, iar recursul se judecă la Curtea de Apel Ploieşti.

Luiza Căzănescu mai are la activ o condamnare de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare dată de Curtea de Apel Bucureşti în aprilie 2013, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, această pedeapsa fiind contopită cu cea dată de Tribunalul Târgovişte.

În decembrie 2010, Luiza Căzănescu, administrator al SC Luisa Casa de Modă SRL Bucureşti, a fost trimisă în judecată, alături de alte cinci persoane, pentru complicitate la abuz în serviciu în legătură cu prejudicierea SC Asigurarea Reasigurare Ardaf SA-– Sucursala Dâmboviţa cu suma totală de 1.857.314 euro.


Citeşte şi: Ordonanța de Urgență 14 a fost atacată în instanță de o femeie condamnată pentru abuz în serviciu. OUG 14 este cea care a abrogat Ordonanța 13, de modificare a Codului Penal

 

Ordonanța de Urgență 14 / 2017, emisă de Guvernul Grindeanu, a foat atacată în instanță, infornează miercuri Digi 24. Persoana care a atacat OUG 14 a fost anchetată începând din anul 2010 și ulterior condamnată, la o instanță din Ploiești, pentru complicitate la abuz în serviciu.


Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2003 – octombrie 2005, Pietricica, Stan, Iacob şi Sanpetrean au aprobat încheierea mai multor contracte – de consultanţă, de închiriere şi de marketing – între ARDAF Dâmboviţa şi firmele reprezentate de Luiza Cazanescu şi Ioan Igescu în condiţii nelegale şi cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, derularea acestora fiind, de asemenea, contrară Normelor ARDAF şi prevederilor legale.

Contractele de consultanţă vizau promovarea şi vânzarea poliţelor Căminul, asigurări de sănătate şi asigurări de viaţă, instruirea agenţilor de asigurări şi distribuirea de fluturaşi publicitari, iar contractele de marketing aveau că obiect prestarea serviciilor de promovare şi publicitate a produselor de asigurare ARDAF.

“Aceste contracte au fost decontate în condiţiile în care inculpatul Igescu, prin SC Transoceanic SRL, nu a prestat niciun serviciu în favoarea ARDAF, iar Luiza Cazanescu nu a respectat clauzele contractuale în integralitatea lor. Prejudiciul total reţinut în dauna ARDAF se ridică la suma de aproximativ 6, 8 milioane lei, echivalentul a peste 1,8 milioane euro, calculat la cursul din luna octombrie 2005, suma pentru care persoană juridică ARDAF s-a constituit parte civilă în procesul penal”, mai spuneau procurorii.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă