13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTop Forbes: Cine sunt cele mai puternice femei din lume

Top Forbes: Cine sunt cele mai puternice femei din lume

Cancelarul Angela Merkel a ajuns pentru a 10-a oară în fruntea topului anual al celor mai puternice 100 de femei din lume, realizat de revista Forbes.

Ea este urmată în top de Hillary Clinton, fost secretar de stat și actual candidat la președinția SUA, și Melinda Gates, co-preşedintă a Fundaţiei Bill&Melinda Gates.

În top, se regăsesc şi artiste ca Beyonce şi Taylor Swift. La cei 25 de ani, Taylor Swift este cea mai tânără în topul celor 100. Potrivit Forbes, ea ar putea câştiga 100 de milioane de dolari în 2015 după difuzarea albumului său „1989”, care a cunoscut un succes fulgurant după lansarea lui, la finele lui 2014.

Dintre marile dispariţii din top în 2015 se află cântăreaţa americană Lady Gaga şi şefa opoziţiei birmane, Aung San Suu Kyi şi manechinul brazilian Giselle Bundchen.

Jurnaliştii de la Forbes iau în calcul în realizarea topului averea femeilor, influenţa sau audienţa lor naţională şi internaţională. 

Top 10 cele mai puternice femei din lume:

1. Angela Merkel, cancelarul Germaniei.
2. Hillary Clinton, candidat la alegerile prezidenţiale din SUA.
3. Melinda Gates, co-preşedintă a Fundaţiei Bill&Melinda Gates.
4. Janet Yellen, preşedintă a Băncii Centrale Americane.
5. Mary Barra, PDG la General Motors.
6. Christine Lagarde, directoarea FMI.
7. Dilma Rousseff, preşedinta Braziliei.
8. Sheryl Sandberg, nr. 2 la Facebook.
9. Susan Wojcicki, PDG la Youtube.
10. Michelle Obama, Prima Doamnă a SUA.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă