18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCine sunt femeile curajoase ale anului 2016, premiate de Ambasada SUA

Cine sunt femeile curajoase ale anului 2016, premiate de Ambasada SUA

Erika Garnier, reprezentantă a organizației non-guvernamentale Motivation România, a primit premiul ”Femeia curajoasă a anului 2016”, oferit de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București.

Erika Garnier luptă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități locomotorii, din 2011. Ea a început să lucreze cu ONG-ul Motivation România ca voluntară, ajungând, în aprilie 2014, să fie manager de proiecte în cadrul organizației.

Motivation România oferă scaune rulante persoanelor cu dizabilități, dar organizează și competiții sportive care să îi motiveze pe oamenii cu dizabilități. Astfel, Erika Garnier îi ajută pe beneficiari să devină independenți și, totodată, le arată celor din jurul său că oamenii cu dizabilități sunt, de fapt, oameni cu abilități diferite, a explicat ambasadorul SUA la București.

Au mai fost premiate și dr. Magda Ciobanu, coordonatoarea programului naţional STOP FUMAT, din cadrul Institutului Naţional de Pneumologie dr. Marius Nasta din Bucureşti, precum și Ramona Brad, reprezentantă a Asociației Clear Point. Ciobanu și Brad au fondat Coaliția România Respiră, care a luptat pentru interzicea fumatului în spațiile publice.

Și fotojurnalista Ioana Moldovan a fost premiată, din partea presei, pentru munca sa în zone de conflict. Fotografiile Ioanei Moldovan arată războiul din Ucraina, criza refugiaților, precum și discriminarea romilor, viața românilor din fostele zone industriale.

Mirela-Valentina Melinte, prima femeie din Armata Română care a participat într-o misiune cu Forțele Speciale americane, în Afganistan, a fost, de asemenea, premiată, precum și Mădălina Turza, președinta Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, care luptă pentru drepturi egale la educație ale tuturor copiilor.

”Femeia curajoasă a anului 2015” a fost experta anticorupție Laura Ștefan. În 2014, primul an în care s-a acordat această distincție, a fost premiată Laura Codruța Kovesi, iar printre câștigătoarele nominalizate s-a aflat și jurnalista Ondine Gherguț, din partea ziarului România liberă.

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă