20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCine sunt noii ambasadori români din Belarus și Marea Britanie

Cine sunt noii ambasadori români din Belarus și Marea Britanie

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretele privind acreditarea lui Mihnea Motoc și Viorel Moșanu în calitatea de ambasadori extraordinari și plenipotențiari ai României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, respectiv Republica Belarus, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Mihnea Motoc și Viorel Moșanu au fost avizați favorabil de comisiile de politică externă ale Parlamentului pentru cele două posturi după audierile din 12 mai.

Mihnea Motoc a absolvit Facultatea de Drept în cadrul UB. Demnitarul și-a finalizat studiile post-universitare Drept Internațional Privat la Facultatea de Drept , Universitatea din Nisa și are un master în Drept Internațional Public și Comparativ, Facultatea de Drept, la Universitatea George Washington. Motoc a mai fost ambasadorul României în Olanda. 

Viorel Moșanu a fost adjunctul ambasadorului Romaniei la Kiev, Ucraina, cu rangul de ministru-consilier. Din 2008, el a mai lucrat la Ambasada României din Malaezia și în centrala MAE.

De asemenea, șeful statului a semnat decretele pentru supunerea spre adoptare Parlamentului a acceptării Amendamentului de la Doha, adoptat la Doha, la 8 decembrie 2012, la Protocolul de la Kyoto la Convenția — cadru a Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, adoptat la 11 decembrie 1997 și a Acordului de Parteneriat Economic Preliminar între Cote d'Ivoire, pe de o parte, și Comunitatea Europeană și Statele sale Membre, pe de altă parte, semnat la Abidjan, la 26 noiembrie 2008, și la Bruxelles, la 22 ianuarie 2009, mai precizează Administrația Prezidențială.

Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă