12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Cine sunt ultimii români care pleacă la RĂZBOI în Afganistan

FOTO. Cine sunt ultimii români care pleacă la RĂZBOI în Afganistan

Armata Română se pregăteşte să trimită în Afganistan ultima serie de militari care va participa la războiul din această ţară.

Din anul 2016, misiunea militară a NATO din Afganistan, la care participă şi România, ar urma să devină o misiune civilă.

În acest context, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a asistat joi, în municipiul Dej, la ceremonia de plecare a luptătorilor din Batalionul 811 Infanterie.

Militarii acestei unităţi, cunoscuţi drept „Dragonii Transilvani” vor executa o misiune de şase luni.

Ei vor realiza acţiuni de “protecţie a forţei” la baza aeriană din Kandahar, vor asigura libertatea de mişcare pe căile de comunicaţii şi vor consilia forţele de securitate afgane.

Citeşte şi:  NATO sub comandă civilă, în Afganistan

Militarii din Dej au mai participat, între anii 2002 şi 2015, la misiuni în teatrele de operaţii din Kosovo, Irak şi Afganistan, precum şi la numeroase exerciţii naţionale şi internaţionale. 

De două ori, Drapelul de Luptă al unităţii a fost decorat cu Ordinul naţional „Pentru Merit”, în grad de Cavaler – în anul 2006 şi, respectiv, în grad de Ofiţer, în anul 2011.

De asemenea, unitatea din Dej a primit Emblemele de Onoare ale Statului Major al Forţelor Terestre (în anul 2007), Statului Major General (în anul 2014) şi a Armatei României (în anul 2014).

Citeşte şi:  FOTO. Antrenament pentru Afganistan: BOMBE improvizate, maşini – capcană şi atacuri sinucigaşe

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă