6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCioloş: Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Piteşti-Sibiu trebuie terminat în 2016

Cioloş: Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Piteşti-Sibiu trebuie terminat în 2016

Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Piteşti-Sibiu ar trebui terminat până la finele acestui an, a declarat premierul Dacian Cioloş, aflat, joi, în vizită la Uzina Automobile Dacia de la Mioveni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ştiu că aici este unanimitate, atât conducerea Uzinei Dacia, cât şi muncitorii (sindicatele) sunt direct interesaţi de avansarea proiectului autostrăzii Piteşti -Sibiu. Am confirmat conducerii Uzinei că acest proiect rămâne în priorităţile pe care le avem în ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi. Avem şi finanţarea. Obiectivul nostru este să finalizăm studiul de fezabilitate, care, după cum ştiţi, din cauza modului defectuos cum el a fost gândit şi licitat de la început a trebuit să prelungim contractul pentru finalizarea lui", a declarat premierul Dacian Cioloş.

Potrivit acestuia, obiectivul guvernanţilor este ca până la sfârşitul anului să fie terminat un studiu de fezabilitate "bun şi consistent", care "să permită apoi un proiect tehnic" şi construcţia autostrăzii astfel încât calendarul existent în Master Planul de transport să poată fi menţinut.

Totodată, proiectul de autostradă va fi şi parte Legii Centenarului, care va vea o componentă de infrastructură prioritară pentru România, a adăugat Cioloş.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă