11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCioloș le urează lui Sebastian Ghiță și Bogdan Diaconu, care l-au denunțat...

Cioloș le urează lui Sebastian Ghiță și Bogdan Diaconu, care l-au denunțat la DNA, să fie sănătoși

Premierul Dacian Cioloș a evitat să comenteze demersul Partidului România Unită (PRU), care a depus vineri la DNA un denunț referitor la șeful Guvernului, informează Agerpres.

Denunțul se referă la achiziționarea de către statul român a lucrării lui Brâncuși, “Cumințenia Pământului’, achiziție pentru care cea mai mare parte a sumei necesare provine din bugetul Executivului.

Întrebat cum vede demersul celor de la PRU, Cioloș a răspuns scurt: “Să fie sănătoși”.

Liderul PRU, Bogdan Diaconu, și deputatul Sebastian Ghiță s-au prezentat vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a depune un denunț împotriva premierului Dacian Cioloș.

”Am venit să depunem un denunț penal în numele Partidului România Unită împotriva premierului Dacian Julien Cioloș, pentru infracțiunea de abuz în serviciu și înșelăciune în speța numită ‘Cumințenia Pământului’. Guvernul Dacian Julien Cioloș a început un nou program pentru România — achiziționarea de opere de artă la prețuri de 10 ori umflate”, a declarat Diaconu.

La rândul său, Sebastian Ghiță a spus, la intrarea în sediul DNA, că Guvernul a cheltuit bani pentru o operă de artă care nu putea fi scoasă din țară.

“Știu că au fost niște evaluări făcute, niște expertize. (…) Ultima evaluare a fost cinci milioane. Iată că Guvernul Cioloș a cheltuit 11 milioane de euro din banii românilor pentru o operă de artă care oricum era în patrimoniul național și nu putea fi scoasă din țară”, a susținut Ghiță.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă