4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCioloș vrea să ştie capacitatea de reacție a României în cazul unei...

Cioloș vrea să ştie capacitatea de reacție a României în cazul unei catastrofe

Premierul Dacian Cioloș a solicitat, luni, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice să pregătească o analiză privind modul în care România este pregătită să facă față unei catastrofe precum cea din Italia.

“Aș vrea să cer Ministerului de Interne, în primul rând, și Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice ca în termen de două săptămâni să vină cu o analiză a modului în care noi, România, suntem pregătiți în momentul de față să facem față unei eventuale astfel de catastrofe și să vedem ce măsuri mai trebuie luate”, a spus Cioloș, la începutul ședinței extraordinare a Guvernului, citat de Agerpres.

El a precizat că ar vrea să aibă această informare în Guvern. “Aș vrea să avem această informare în Guvern, care să fie și publică”, a spus Cioloș.

Premierul a menționat că, în urma incendiului din clubul Colectiv, au fost luate anumite măsuri la nivelul IGSU, iar MDRAP a inițiat mai multe demersuri.

“Știu că la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în urma accidentului de la Colectiv, au fost luate anumite măsuri pentru a îmbunătăți capacitatea de reacție și pentru a clarifica rolul și responsabilitățile. Știu că sunt și programe de dotare. (…) Și, la fel, știu că Ministerul Dezvoltării (…) a inițiat mai multe măsuri și are o analiză legat de situația în care se află mai multe clădiri care sunt supuse unor riscuri într-o astfel de situație de catastrofă”, a declarat Cioloș.

Totodată, Dacian Cioloș i-a cerut vicepremierului Vasile Dîncu să informeze Guvernul cu privire la măsurile luate.

“V-aș ruga domnule vicepremier să veniți să informați Guvernul care sunt măsurile ce au fost luate și ce măsuri mai putem lua până la sfârșitul mandatului pentru a progresa și în acest domeniu”, a afirmat Cioloș.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă