13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialCiprian Bucur, aviz favorabil UNANIM pentru funcţia de ministru delegat pentru Relaţia...

Ciprian Bucur, aviz favorabil UNANIM pentru funcţia de ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul

Ciprian Bucur, propus de premierul desemnat Dacian Cioloș pentru funcţia de ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, a primit, luni seară, aviz pozitiv, în unanimitate, din partea comisiilor parlamentare, relatează Mediafax. 

Ciprian Bucur a fost audiat de membrii comisiilor juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor şi ai Comisiei pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor CEDO din Senat.

În prezent, Bucur este şef serviciu la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, preşedintele Institutului pentru Evaluare şi Cercetare Sociologică şi vicepreşedintele Asociaţiei Internaţionale de Drept Civil.

Citește și: Aviz favorabil pentru Elisabeta Lipă pentru Ministerul Tineretului și Sportului

Bucur este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti şi membru al Uniunii Naţionale a Juriştilor din România, al Asociaţiei Române de Ştiinţe Penale şi al Societăţii Cultural Patriotice “Avram Iancu”.

Potrivit declaraţiei sale de avere din iunie 2015, Ciprian Bucur are un teren intravilan în judeţul Bacău, de 3.600 de metri pătraţi, pe care l-a moştenit în 2006 şi nu deţine apartament sau casă.

Bucur are un autoturism Opel Astra fabricat în 2007. Conform declaraţiei de avere, Bucur nu are conturi şi depozite bancare sau fonduri de investiţii a căror valoare să depăşească 5.000 de euro şi nici plasamente sau investiţii directe, el menţionând doar un overdraft de 22.000 de lei la o bancă.

Citește și: Miniștrii lui Cioloș, audiați în comisiile de specialitate

Ministrul propus pentru Relaţia cu Parlamentul are de restituit 11.900 de euro, dintr-un credit contractat în 2007 şi scadent în 2017.

Ciprian Bucur a obţinut, în 2014, peste 44.000 de lei din salariul de la Camera Deputaţilor şi 24.000 de lei din drepturi de autor. 

Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...
Ultima oră
Pe aceeași temă