14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialCirc în două sate brăilene. Localnicii au primit, gratuit, roabe și lopeți...

Circ în două sate brăilene. Localnicii au primit, gratuit, roabe și lopeți pentru a îndepărta zăpada din gospodării, însă au preferat să le vândă

Localnicii din două sate brăilene au primit 350 de kituri de deszăpezire, care conțineau roabe și lopeți, însă, în loc să le folosească pentru a îndepărta zăpada din gospodării, o parte din săteni au decis să le vândă, iar alții s-au așezat la rând de câteva ori pentru a beneficia de mai multe obiecte, informează Obiectiv Vocea Brăilei. Găsiți și punctul de vedere al asociației Habitat for Humanity referitor la incident. 

Satele brăilene Țepeș Vodă și Esna au fost alese să beneficieze de această donație deoarece s-au numărat printre localitățile cele mai afectate de căderile masive de zăpadă.

Imediat după împărțirea celor 350 de kituri de deszăpezire au apărut și comentariile printr localnici. Cei mai mulți săteni acuză că anumite persoane s-au așeyat de mai multe ori la rând pentru a obține obiectele, iar alții și-au pus la coadă copiii și alte rude. 

“Nu a fost organizare şi românul a profitat. Trebuia să se dea câte o roabă şi lopată la fiecare curte, dar nesimţirea şi calicia au persistat. Au fost curţi în care au intrat şi 2, 3, 4, chiar şi 5 roabe. S-au îngrămădit ca oile”, a spus localnicul Cosmin Stoean. “S-au luat şi câte patru roabe, iar apoi unii le-au vândut cu 50 lei roaba şi lopata”, a afirmat un martor, Iulian Giugiuc.

Primarul comunei Movila Miresii, Dumitru Panțuru, a declarat că intenţionează să facă o verificare în tot satul Ţepeş Vodă, unde au fost semnalate cele mai multe probleme şi discuţii. Fiecare pachet s-a dat pe bază de CNP şi semnătură.

„Aştept să îmi trimită cei de la fundaţie tabelul cu semnături şi o să fac o comisie care să meargă din casă în casă pentru a verifica dacă mai au roaba şi lopata în curte”, a adăugat edilul brălean.


Redăm și punctul de vedere al organizației Habitat for Humanity referitor la acest incident: 

Loredana Modoran, director de Comunicare și Dezvoltare Resurse Habitat for Humanity România ne-a transmis: ”Cele două localități, Esna și Țepeș Vodă, au fost alese pe baza informațiilor primite de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila și Prefectura Brăila ca zone dintre cele mai afectate de ninsorile abundente. Distribuția kiturilor pentru deszăpezire a fost făcută de către reprezentanții asociației Habitat for Humanity România în funcție de nevoie. S-a început distribuirea către familiile din zonele cele mai afectate de viscol și am continuat către cele mai puțin afectate, în limita celor 350 de kituri disponibile. Familiile care au primit donații le pot ajuta și pe cele care nu au primit, în eventualitatea în care ninsorile le-ar afecta gospodăriile și ar avea nevoie de roabă și lopată. Ajutorul nostru vine așadar la nivelul întregii comunități. Doresc să precizez și că procedurile organizației noastre nu permit distribuirea mai multor pachete către același beneficiar, fiind necesare buletinul și semnătura acestuia. Aceste proceduri au fost respectate și în comuna Movila Miresii. În plus, promovarea unor comportamente izolate, în detrimentul celor care au folosit cu bună credință donațiile primite, poate duce la periclitarea acțiunilor viitoare de ajutorare”.

Cele mai citite

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă